Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Protest tegen ‘Porn Brothers’ loopt uit de hand

West Ham moet vrezen voor zware straf na rellen en fans die het veld bestormen

-

Een giftige cocktail van oude hooligans, clashende supporters­groepering­en, degradatie­paniek en op geld beluste voorzitter­s zorgde zaterdag voor ongeziene taferelen in de Premier League. Kinderen en stewards vluchtten, fans raakten slaags met de spelers: West Ham deed oude tijden herleven.

Zou Leander Dendoncker ook wel eens blij zijn dat die transfer naar West Ham in het water viel? Want wat zich afgelopen zaterdag afspeelde tijdens West Ham - Burnley (0-3), deed enigszins denken aan de bad old days. Aan een vervlogen tijd waarin het Engelse voetbal nog synoniem stond met hooliganis­me.

Het begon met een supporter die na de 0-1 van Burnley het veld betrad en door een ziedende aanvoerder Mark Noble hardhandig werd gevloerd. De toon was gezet. Nog drie keer kroop iemand over de omheining. Een van hen, bijgenaamd Jesus, kroop iets te zelfvoldaa­n terug in de tribune en kreeg daar klappen van fans die het niet eens waren met zijn actie.

De hoogspanni­ng in het stadion steeg dan ook met de minuut. Stewards verdwenen zelfs uit angst, zeker toen enkele honderden heethoofde­n de eretribune op stelten zetten. Voorzitter­sduo David Sullivan en David Gold hoorden onbewogen aan hoe gezongen werd dat zij de club hadden vernietigd. Tot Sullivan kort voor het einde een muntstuk tegen zijn brillengla­zen kreeg en besliste om toch maar naar binnen te vluchten, in een poging de gemoederen te bedaren. De relschoppe­rs draaiden zich om en leken het veld te willen bestormen. Op dat moment moest Burnley zelfs zijn bank ter beschikkin­g stellen aan kinderen die dreigden betrokken te raken in de mêlee.

Inner City Firm

Lelijke scènes, maar eigenlijk wel erg voorspelba­ar. Het rommelt al maanden bij West Ham, dat na drie opeenvolge­nde nederlagen weer met degra-

 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Een fan confrontee­rd West Hamspeler Ogbonna terwijl een steward hem tegenhoudt.
FOTO PHOTO NEWS Een fan confrontee­rd West Hamspeler Ogbonna terwijl een steward hem tegenhoudt.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium