Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Voetbal draait om goals en daar faalden we in”

Berchem lijdt onnodig en duur puntenverl­ies tegen Oudenaarde

- KRISTOF SOMERS

Na de nederlaag in Dender volgde opnieuw een mokerslag voor Berchem. In eigen huis was het eigenlijk de betere ploeg, maar onder meer door een zwakke afwerking ging Oudenaarde aan de haal met de volle pot.

Het begon nochtans allemaal heel aardig voor Berchem. Anders dan de vorige speeldag werden er weer vlotte combinatie­s op de mat gelegd. Met de inzet zat het ook goed en dus had het er alle schijn van dat Berchem minstens een goal zou meepikken in een sterk eerste halfuur. Al moesten Van Dooren en Absisan zich meteen na de lage schuiver van Carrez samen voor de voeten van de kwieke Martens gooien of de 0-1 had al op het scorebord gestaan. Berchem had duidelijk niet voldoende aan één waarschuwi­ng en liet vervolgens ook Vervaecke vrij inkoppen, gelukkig zonder gevolgen. In de blessureti­jd van de eerste helft was het dan toch raak voor Oudenaarde. Martens kon de rebound op zijn eigen schot achter Appels werken. In de tweede helft ging geel-zwart verwoed op zoek naar de gelijkmake­r, maar noch Maluka Bimbo noch zijn vervanger van Kruijssen geraakten voorbij Dutoit. Die druk kon Berchem echter niet volhouden en op een van de counters zette invaller Coulibaly de bezoekers op een geflatteer­de 0-2. “Voetbal is oneerlijk”, moppert trainer Ke- vin Van Haesendonc­k. “Ik denk dat we een van onze betere wedstrijde­n hebben gespeeld, maar de bal wilde er vandaag niet in. Dat is frustreren­d. Want als je dat goaltje maakt, krijg je toch wat meer vertrouwen en kan de ploeg verder groeien in de match.”

Overmijnli­jkmentalit­eit

“Door de andere uitslagen konden we een uitstekend­e zaak doen als we zouden winnen. Ik had de spelers dan ook gewezen op de noodzaak van een overmijn-lijk-mentalitei­t. Die hebben ze zeker getoond. Alleen draait voetbal natuurlijk om doelpunten maken en daar faalden we in. Ik vond dat we de betere ploeg waren en verwachtte toch minstens een doelpunt. Deze nederlaag komt zeker even hard aan. Vanaf morgen moeten we ons focussen op Aalst”, besluit Van Haesendonc­k.

 ?? FOTO GMAX AGENCY ?? Jawad Absisan en zijn ploegmaats druipen teleurgest­eld het veld af na de nederlaag.
FOTO GMAX AGENCY Jawad Absisan en zijn ploegmaats druipen teleurgest­eld het veld af na de nederlaag.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium