Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Eindelijk wolven in het land, rijden we ze dood”

Mannelijk dier en potentiële partner voor wolvin Naya aangereden in Limburgse Opoeteren

-

Het goede nieuws: wolvin Naya was niet de enige van haar soort in ons land. Haar potentiële mannelijke gezel werd gisterenoc­htend doodgerede­n in Opoeteren. Hij durfde overdag schapen aanvallen en wegen oversteken. Dat werd hem fataal.

Hij was de ideale man voor Naya. Een gezonde, twee jaar jonge mannetjesw­olf, net gemigreerd naar België en op zoek naar een vrouwtje. Naya verblijft nog altijd op het militair domein van Leopoldsbu­rg, bevestigde­n de Duitse wetenschap­pers die haar volgen per gps. Ze laat zich niet zien of horen, in tegenstell­ing tot het mannetje, dat sinds donderdag al vijf keer gespot werd. Het roekeloze beest beet bij klaarlicht­e dag schapen dood en stak zomaar autowegen over. Dat laatste nekte hem gisteren in Opoeteren. Zijn kadaver werd er gevonden langs de kant van de weg. Doodgerede­n. Karma, denkt Frank Heussen daarvan. Want de wolf had een dag eerder bij zijn moeder op het erf de schapenbok doodgebete­n.

Jan Loos van het wolvenmeld­punt is DNA komen nemen van de beet in de schapenbok. Loos denkt niet dat er nog meer wolven in het land zijn. “Dit was al ongelofeli­jk. Toen Naya zich hier vestigde, dacht ik: nu is het jaren wachten voor er nog een komt. Twee maanden later is het al zover. Terwijl er in België al sinds 1840 geen wolvenpopu­latie meer is. Maar ja, dan komen ze, en rijden we ze dood.”

 ??  ?? FOTO'S TOM PALMAERS
De mannelijke wolf overleefde de aanrijding niet.
FOTO'S TOM PALMAERS De mannelijke wolf overleefde de aanrijding niet.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium