Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Een zelf gecreëerd probleem”

-

Borgerhout, Deurne

Sofie Vertenten (35) woont aan het Monseigneu­r Van Goethemple­in in Borgerhout, aan de grens met Deurne. Naar haar aanvoelen is in haar buurt de parkeerdru­k sterk toegenomen sinds de invoering van de lage-emissiezon­e binnen de Ring. “Voordien was de straat hier overdag leeg en na de werkuren vol. Nu staat het hier overdag vol, tot de vroege avond. Vanaf 17u zijn de mensen die hier overdag parkeren weer weg”, vertelt Sofie.

“Nu, ik ben niet tegen milieumaat­regelen, maar men had wel op voorhand kunnen weten dat de lage-emissiezon­e voor een verschuivi­ng zou zorgen. Maar ik ben ook een inwoner van Antwerpen. De ‘vuile’ dieselwage­ns die het centrum niet in mogen, mogen dat in mijn straat dus wel? De stad heeft dit probleem zelf veroorzaak­t, en de oplossing lijkt nu misschien wel ‘logisch’ - ik kijk er ook naar uit om eindelijk weer eens deftig te kunnen parkeren maar het was vermijdbaa­r geweest. Dit gaat om heel wat inkomsten.”

Nikky Logan (45) woont op de August Van de Wielelei in Deurne. “Ik klaagde eind 2016 de toenemende parkeerdru­k al aan bij het district, maar toen zag men in betalend parkeren en bewonersve­rgunningen geen soelaas. Men geloofde dat het toenemend aantal geparkeerd­e wagens van bewoners en niet van bezoekers kwam. Intussen is dat wel heel duidelijk. Ik woon in een volksbuurt, maar de auto’s die hier overdag geparkeerd staan, zijn veel chique wagens. Mensen in maatpak en tailleurs waren we ook niet gewoon hier te zien, tenzij dan deurwaarde­rs”, lacht ze. “Ze parkeren hier ’s ochtends en nemen dan hun fiets van het fietsenrek of de tram om naar hun werk in de stad te rijden. Ook de parking van de Makro, hier vlakbij, staat veel voller dan anders.”

“Maar oké, wij gaan als bewoners weer beter kunnen parkeren. En zelf ga ik met de fiets in Schoten werken, want met de auto verlies ik te veel tijd.”

 ??  ?? Sofie Vertenten.
FOTO RR
Sofie Vertenten. FOTO RR

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium