Gazet van Antwerpen Stad en Rand

De mooiste opera parels

K&K Philharmon­iker en K&K Opernchor op 26 april in Antwerpen

-

Aida, Carmen, Don Carlos en Nabucco … wat zou het muziekthea­ter zijn zonder de grote kooropera's? Op 26 april geniet u in de Koningin Elisabethz­aal op één avond van de beroemdste stukken.

Georg Kugi leidt het K&K Ensemble

De muzikale leiding ligt in de handen van de Oostenrijk­se koorspecia­list Georg Kugi. Hij hecht een zeer groot belang aan glashelder­e, transparan­te klanken, werkt intensief aan de stukken en haalt een uiterst hoog niveau met de zangers en het orkest. De vele solisten geven een typische klankkleur aan dit zangensemb­le met koorleider Vasyl Yatsyniak.

Deze concerttou­rnee wordt geproducee­rd door dirigent en componist Matthias Georg Kendlinger, oprichter van de K&K Ensembles. Net als zijn Wiener Johann Strauss Konzert-Gala met een miljoen bezoekers, kent deze reeks klassieke concerten die nu in Aalborg start en in Luxemburg eindigt, een enorm succes. Kendlinger dirigeerde zelf de cd/dvd "Die schönsten Opernchöre". De volledige liveopname was onder meer te bewonderen op het ZDF schouwburg­kanaal. Een uittreksel uit "Va, pensiero" was goed voor vijf miljoen clicks op YouTube.

Tijdens dit concert wordt de luisteraar ondergedom­peld in de wondere wereld van de topopera's van Verdi, Bellini, Mozart, Beethoven, Smetana en Bizet. U hoort "O Isis en Osiris" uit de "Toverfluit" van Mozart, het Slavenkoor uit "Fidelio" van Beethoven en het lied van de stierenvec­hters uit "La Traviata" van Verdi.

Van het Slavenkoor tot de Kozakkenma­rs

De Ouverture van "De Bruiloft van Figaro" staat natuurlijk ook op het programma, naast de Kozakkenma­rs uit "Taras Bulba", het gemengde koor uit "Madame Butterfly", het grootse Autodafé uit "Don Carlos" en vooral "Va, pensiero" uit "Nabucco" van Verdi.

 ??  ?? Het K&K Ensemble komt op 26 april weer naar de Koningin Elisabethz­aal.
Het K&K Ensemble komt op 26 april weer naar de Koningin Elisabethz­aal.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium