Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Onze kinderen moeten in een eigen tuin kunnen spelen”

-

Het ene Antwerpse gezin is naar Wijnegem verhuisd, het andere verhuist volgende maand naar Geel. “We willen een huis met een tuin, zodat onze kinderen kunnen buiten spelen”, klinkt het.

Katelijne Van den Bosch (40) verhuisde met haar man Rob (41) en dochters Nina (11) en Billie (7) enkele jaren geleden van de Antwerpse binnenstad naar een bel-etage in Deurne, en vervolgens kocht het gezin een eigen huis in Wijnegem. “We zijn naar een dorp buiten de stad verhuisd omdat we een huis met een tuin wilden, zodat onze kinderen kunnen buiten spelen”, zegt Katelijne.

“In Antwerpen is zo’n huis met tuin onbetaalba­ar. Als we voor een huis in Antwerpen evenveel zouden betalen als de prijs die we nu in Wijnegem hebben betaald, zouden we voor dat Antwerpse huis nog heel veel renovatiek­osten hebben. Nu wonen we in een huis dat tamelijk goed in orde is.”

“Ons huis staat in een rustige omgeving, met uitzicht op een paardenwei. We wonen hier graag en we vinden er rust. Maar we blijven wel in Antwerpen werken, onze kinderen gaan er nog naar school en we gaan er geregeld naar en concert in de Roma of Trix.”

Ook Hanna Van Thienen (34) en haar vriend Viktor Van Wesemael (29) wonen met hun vijf maanden oude dochtertje Thea in Antwerpen, maar verhuizen volgende maand naar Geel.

“We zijn allebei opgegroeid in een huis met een tuin. We willen graag dat Thea ook in een eigen tuin kan spelen, in plaats van op de stoep.”

Het koppel ergert zich aan het sluikstort­en in de stad. “En het is hier ook nogal druk. We kijken er naar uit om in onze eigen tuin te ontbijten”, zegt Hanna.

Toch zal het jonge gezinnetje de stad ook missen. “We blijven allebei in Antwerpen werken. Nu zijn we in een halfuur op ons werk. Met het openbaar vervoer vanuit Geel doen we er al snel anderhalf uur of langer over.”

 ?? FOTO DIRK KERSTENS ?? Katelijne Van den Bosch (40) verhuisde met haar man Rob (41) en dochters Nina (11) en Billie (7) van de Antwerpse binnenstad naar Deurne en woont nu in Wijnegem.
FOTO DIRK KERSTENS Katelijne Van den Bosch (40) verhuisde met haar man Rob (41) en dochters Nina (11) en Billie (7) van de Antwerpse binnenstad naar Deurne en woont nu in Wijnegem.
 ?? FOTO VICTORIANO MORENO ?? Hanna Van Thienen (34) en haar vriend Viktor Van Wesemael (29) wonen met hun vijf maanden oude dochtertje Thea in Antwerpen, maar verhuizen volgende maand naar Geel.
FOTO VICTORIANO MORENO Hanna Van Thienen (34) en haar vriend Viktor Van Wesemael (29) wonen met hun vijf maanden oude dochtertje Thea in Antwerpen, maar verhuizen volgende maand naar Geel.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium