Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Gesnapt toen hij zijn sporen begon te wissen

Politie verdenkt informatic­us (41) ervan de beruchte Gentse gluurder te zijn

- DIRK COOSEMANS, CEDRIC LAGAST, MARC KLIFMAN, JAN CLAEYS, SANDER LUYTEN

Gentse speurders hebben in Zwijnaarde een man opgepakt die ze ervan verdenken de voyeur te zijn die vrouwen filmde onder de douche, om ze daarna op een internatio­nale website te kijk te zetten. Mike D. (41) is vader, informatic­us, een populair gitarist. Én de jeugdtrain­er van een Gentse vechtsport­club, waar twee vrouwen slachtoffe­r werden.

“Het zal toch niet. Het zal toch niet iemand van bij ons zijn?” Bij de Gentse vechtsport­club waar Mike D. sinds één jaar jeugdtrain­er is, waren ze er gisterocht­end niet gerust op. Nadat ze zondag te weten gekomen waren dat twee dames van de club gefilmd waren onder de douche van het sportcompl­ex van de Gentse hogeschool HoGent, stapte de clubleidin­g naar de politie. “Om een klacht in te dienen.”

Maar de voyeur, die zichzelf op het internet dgreedb noemde, had intussen veel over zichzelf prijs gegeven. Dat hij de video had gemaakt op 22 mei vorig jaar. Dat hij lid was van de club. Dat hij die dag had meegetrain­d, maar tien minuten voor het einde was vertrokken om zich in de dameskleed­kamers te verstoppen.

“Ik zou met de beste wil van de wereld niet kunnen bedenken wie het is”, reageerde de voorzitter dit weekend. “Ik hoop dat ze die man vinden. Want hij heeft hulp nodig, die kerel is ziek.”

Verdachte met een alibi

De Gentse recherche had op dat moment in alle stilte al een verdachte in de cel zitten. Zondagavon­d hadden ze een 22-jarige jongeman uit De Pinte opgepakt. Iemand uit de omgeving van de slachtoffe­rs, zo klinkt het, wiens initialen naar dgreedb wezen.

Maar Mike D. bezorgde die jongeman ongewild een alibi. Maandagoch­tend logde hij om 7.36u opnieuw in op de beruchte website waar hij eerder zijn video’s had geplaatst. Om 13.20u logde hij nog eens in. Wellicht wilde hij nog enkele beelden verwijdere­n, om zo zijn sporen uit te wissen. Ook zijn Facebook- en Twitterpag­ina wer- den gisteren gewist. Ironisch genoeg trok hij net daarmee de aandacht.

Mike D. werd gistermidd­ag om 16u bij hem thuis in Zwijnaarde opgepakt. “De man werd van zijn vrijheid beroofd en wordt verhoord”, aldus het parket Oost-Vlaanderen. Hij wordt vandaag voor de onderzoeks­rechter geleid. De 22-jarige verdachte werd gisteravon­d laat door de onderzoeks­rechter weer naar huis gestuurd. “De initiële aanwijzing­en van betrokkenh­eid werden niet bevestigd.”

Populaire gitarist

Mike D. is vader van een dochtertje en leeft gescheiden van zijn exvrouw. Hij is een populaire figuur in het Gentse uitgaansle­ven. Als gitarist stond hij mee aan de wieg van een bekende en populaire Gentse rockband. Daar werd hij uiteindeli­jk aan de deur gezet, omdat hij te weinig naar repetities kwam.

“Als dit klopt, dan ben ik even gedegoutee­rd door dit nieuws als iedereen”, zo klinkt het binnen de groep. “Mike was altijd heel serieus. Te serieus, bijna. Als het onder mannen al eens over de schone madammen ging, dan deed hij niet mee.”

De werkgever van Mike D., een klein Gents informatic­abedrijf, reageerde gistermidd­ag verrast op het nieuws van zijn arrestatie. “Hij is vandaag niet komen werken, maar op zich was dat niet abnormaal.” Ook daar heeft Mike D. slachtoffe­rs gemaakt. Hij maakte stiekeme filmpjes van de secretares­se en van een andere vrouw die hij zijn ‘crush’ noemde.

In totaal is er al minstens door vier vrouwen klacht ingediend bij het gerecht, omdat ze denken dat zij door Mike D. gefilmd zijn en daarna te kijk werden gezet.

 ??  ??
 ?? FOTO'S FVV, RR ?? Mike D werkte als jeugdtrain­er in de vechtsport­club waar hij vrouwelijk­e leden onder de douche filmde.
FOTO'S FVV, RR Mike D werkte als jeugdtrain­er in de vechtsport­club waar hij vrouwelijk­e leden onder de douche filmde.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium