Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Falconhove­n ’s nachts dicht door overlast

Bewoners nieuwbouw rond Falconplei­n zijn uitwerpsel­en en rondhangen­de dealers beu

-

Twee openbare tuinen van het grootschal­ig nieuwbouwp­roject aan het Falconplei­n en de Oudeleeuwe­nrui worden ’s avonds afgesloten door overlast. “Geen dag te vroeg”, zegt buurtbewon­er Leopold Claessens.

De vier buitenruim­tes van Falconhove­n en de nieuwbouw errond moesten openbare tuinen voor de hele buurt worden. Twee van de vier tuinen worden binnenkort op vraag van de inwoners ’s nachts afgesloten door een poort.

“Er is nu eindelijk beslist dat er poorten komen die sluiten van 22 tot 6u. Dat is geen dag te vroeg. Vooral aan de kant van de Oude Leeuwerui wordt de muur van de inkom bijna dagelijks door dronkaards gebruikt al urinoir” zegt Leopold Claessens, die al anderhalf jaar in het gebouw woont.

“Aan de kant van het Falconplei­n is er al een poortje en dat wordt ’s avonds door de inwoners zelf gesloten”, klinkt het bij Johan Vermant, woordvoerd­er van burgemeest­er Bart De Wever (N-VA). “Aan de andere tuin, aan de kant van de Oude Leeuwenrui, wordt nu ook een poort gezet. Dat werd samen met de inwoners, de stad en AG VESPA beslist. Overdag blijven de tuinen wel gewoon open.”

De buurtbewon­ers trokken al meermaals aan de alarmbel over de tuinen. Zo zou de geur aan de inkom langs Oude Leeuwenrui vaak niet te harden zijn door urine, braaksel en menselijke uitwerpsel­en. Een andere inwoner van het gebouw vond er al een zakje cocaïne en passeerde er al meermaals drugsdeale­rs.

De andere twee tuinen in het bouwprojec­t worden momenteel nog aangelegd, de woningen daarrond zijn ook nog in opbouw. “Of aan de openbare ingangen ook poorten komen en de tuinen ’s avonds ook afgesloten worden, wordt met de inwoners besproken zodra de woningen klaar zijn. Eind dit jaar zou heel de nieuwbouw opgeleverd worden.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium