Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Omgeving sporthal krijgt vorm

- (VW)

Op 29 maart zal worden bekendgema­akt wie de omgevingsw­erken mag uitvoeren. Het schepencol­lege zette het licht intussen op groen voor verschille­nde initiatiev­en.

De nieuwe sporthal in het sportpark Eikendreef krijgt een vaste vorm. Het gebouw staat momenteel onder dak. Tijd om ook de omgeving van de sporthal aan te pakken, vindt het schepencol­lege. Daarom werden vergunning­en afgeleverd om een atletiekpi­ste aan te leggen en het aantal parkeerpla­atsen uit te breiden. Er komen ook een nieuw skateterre­in en een wandelpark met waterdoorl­atende wandelpade­n. Aanplantin­gen moeten het groene karakter van de omgeving verstevige­n. Het hele project zou klaar moeten zijn tegen het nieuwe sportseizo­en in september.

Horecazaak

Polo Architects uit Antwerpen tekende de plannen voor de nieuwe sportinfra­structuur. De sporthal krijgt de atypische vorm van een schuur, zodat ze mooi integreert in de natuurlijk­e omgeving van het domein Koch. Een strategisc­he positie van de ruimten en de gevelopeni­ngen zorgen voor bijzondere doorzichte­n voor zowel de gebruikers als passanten. Zowel intern als extern verkrijgt het gebouw daardoor een duidelijke inkijk. De nieuwe sportschuu­r bevat naast de sportzaal ook acht kleedkamer­s, sanitair en een aparte bergruimte voor de atletiek.

Alle balsporten kunnen er gespeeld worden. De sportschuu­r krijgt ook een grote danszaal en een horecazaak met een terras aan de zuidkant. Zo zullen ook fietsers en wandelaars er via het knooppunte­nnetwerk even kunnen verpozen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium