Gazet van Antwerpen Stad en Rand

KV dient (nog) geen klacht in en wil door met Van Wijk

-

Dé vraag momenteel: onderneemt het bestuur van KV Mechelen nog iets tegen Eupen of Moeskroen, na de insinuatie­s over matchfixin­g? “Voorlopig dienen wij geen klacht in”, zegt KV-voorzitter Johan Timmermans. De club heeft dan ook geen concrete aanwijzing­en of bewijzen.

Intussen likt KV zijn wonden na de degradatie. Gistervoor­middag, terwijl een deel van de hoofdtribu­ne al werd leeggemaak­t en de lichten werden verwijderd, arriveerde­n spelers en staf met een kater op de club. Na het ontbijt werd nog nagekaart over de pijnlijke afloop. Ook het programma werd overlopen. Vandaag zijn de spelers vrij, van morgen tot vrijdag wordt er ge- traind. Wat er nadien gebeurt, wordt nog besproken.

Sterke man Olivier Somers kwam mee de spelers een hart onder de riem steken. Nadien gaf hij tegenover de pers wat uitleg over de toekomst, ook over die van trainer Denis van Wijk. “We hebben de intentie om met hem door te gaan”, zei Somers. “Maar hij moet er ook zelf zin in hebben, het was ook voor hem een harde noot om te kraken.” Somers benadrukte nog dat er geen spelers per se weg moeten, maar uiteraard gaan heel wat sterkhoude­rs vertrekken. “Het is aan ons om te zien wie er zin in heeft en welke types we nodig hebben. We zullen zien dat we een competitie­ve ploeg samenstell­en.”

“Niemand benaderd”

Somers kwam ook nog terug op de beschuldig­en vanuit Eupense hoek, dat KV via makelaars vijf Eupense spelers had benaderd voor volgend seizoen. “Het loopt hier vol makelaars, elke dag willen ze spelers komen halen of brengen. Maar wij hebben geen rechtstree­ks contact gehad met spelers of spelers benaderd.”

Nog dit: bij de federale politie kwam voor de slotspeeld­ag een (anonieme) melding binnen over het feit dat KV tijdens Play-off 2 (tegen betaling) gebruik zou maken van het stadion van Waasland-Beveren, de tegenstand­er van KV op de slotspeeld­ag.

Olivier Somers (sterke man KV Mechelen) ‘‘Het is aan ons om te zien wie er zin heeft om te blijven en welke types we nodig hebben. Maar we zullen een competitie­ve ploeg samenstell­en.”

 ?? FOTO WALTER SAENEN
- WAS ?? Rits en Coosemans verbijten hun ontgoochel­ing.
FOTO WALTER SAENEN - WAS Rits en Coosemans verbijten hun ontgoochel­ing.
 ?? FOTO WAS ?? Enkele medewerker­s verwijdere­n de zitjes op de hoofdtribu­ne, die weldra tegen de grond gaat.
FOTO WAS Enkele medewerker­s verwijdere­n de zitjes op de hoofdtribu­ne, die weldra tegen de grond gaat.
 ?? FOTO WALTER SAENEN
- WAS ?? Ook het bestuur kaart nog even na.
FOTO WALTER SAENEN - WAS Ook het bestuur kaart nog even na.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium