Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Deschacht verdient waardig afscheid”

- (JUG)

Dit lijkt het seizoen te veel te worden voor Olivier Deschacht (37). Omdat hij niet mee mocht op stage speelde de verdediger met de U21 op KV Mechelen. Zijn verhaal bij Anderlecht lijkt over, maar als het aan Van Holsbeeck ligt, krijgt de veteraan wel een mooi afscheid.

De tragiek van Deschacht. Vorig jaar nam hij nog het record van meeste matchen bij Anderlecht – 566 – over van Paul Van Himst en werd hij gevierd. Daarna brak de gokaffaire los, maar de verdediger krabbelde weer recht. Nu is hij persona non grata bij de A-kern wegens negatief gedrag.

“Deschacht zit in een moeilijke situatie”, aldus Herman Van Holsbeeck. “Het enige wat hij kan doen is blijven trainen bij de B-kern. Dat zal Ollie wel doen. Als de coach hem toch opeens nodig heeft in de A-ploeg, moet hij klaar zijn om zich onmiddelli­jk in te passen in het geheel.”

Maar komt die kans nog? Roger Vanden Stock wees Deschacht dit weekend aan als een lek naar de pers, de mol in de kleedkamer. “Dat heeft de voorzitter toch gezegd in de kranten, hé”, bleef Van Holsbeeck op de vlakte. “Deschacht moet nu profession­eel blijven, want moeilijke situaties zijn eigen aan het voetbal. Mijn perceptie is alvast dat Deschacht een ongelofeli­jke carrière kende en veel betekende voor Anderlecht. Ik hoop dat we voor het einde van dit seizoen een manier vinden zodat hij waardig een punt kan zetten achter die carrière. Of wie weet doet hij er nog een jaartje bij. Dat zal de nieuwe voorzitter moeten beslissen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium