Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Het leek meer op een wedstrijdj­e op training”

Joy Van Den Bogerd wil match tegen Turnhout snel vergeten

- (STDR)

City Pirates kwam zaterdagav­ond thuis tegen Turnhout niet verder dan een erg bleke brilscore. Na enkele weken met frivool voetbal liep het plots een heel pak moeilijker voor Joy Van Den Bogerd en co.

“Het werd een wedstrijd om erg snel te vergeten”, zegt Joy Van Den Bogerd. “Weinig kansen, heel gesloten, veel middenveld­spel. Het leek wel een wedstrijdj­e op training. Op naar volgende week, zo snel mogelijk. Oké, er zijn enkele spelers in onze kern die al even met griepversc­hijnselen rondlopen en er zijn wat spelers die licht vermoeid zijn, maar dat mag geen excuus zijn. De druk is weg en de ambitie is er nog altijd om de beste Antwerpse club in deze reeks te worden. We moeten ons zo snel mogelijk herpak-

ken.”

Veel contractve­rlengingen

Ondertusse­n ziet Van den Bogerd wel dat zowat de hele kern heeft bijgeteken­d voor volgend seizoen. “Het bevestigt dat deze groep erg goed aan elkaar hangt. Wij zijn een hechte vriendengr­oep, dat zie je ook aan onze resultaten na Nieuwjaar. We zijn veel volwassene­r geworden en lopen veel meer voor mekaar. Zeker als je als club verder wil bouwen, is dat belangrijk. Dat er zoveel spelers hebben bijgeteken­d, doet het beste verhopen voor de toekomst. Mits enkele gerichte versterkin­gen moeten we volgend seizoen misschien toch weer iets hoger durven te mikken. Oké, jammer dat de licentie er niet komt, maar ik begrijp de club ook. De investerin­g is te groot, dat begrijpt de groep best.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium