Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Carrière mag niet op deze manier ten einde komen”

Jeroen Mertens scheurt voor derde keer in vier jaar kruisbande­n, maar blijft strijdvaar­dig

- PETER NYS

Hoeveel pech kan je hebben? Bij Rupel Boom scheurde Jonas Mertens zondag voor de derde keer in vier jaar zijn kruisbande­n. Hij staat dus opnieuw voor een lange revalidati­e.

Amper zes minuten duurde de match zondag voor de onfortuinl­ijke Mertens. Dan verdraaide hij in het duel tegen Gullegem de knie. “Ik wist meteen dat het ernstig was”, zegt Mertens. “Ik ken het gevoel jammer genoeg maar al te goed. Het is nog even wachten op de scans voor bevestigin­g, maar ik weet haast zeker dat ik het weer zitten heb. Dit is de derde keer dat het mij overkomt. Uiteraard is dit een enorme domper. Als ik wil blijven voetballen, sta ik sowieso voor een revalidati­e van zeven à acht maanden. De voorbereid­ing op het nieuwe seizoen moet ik al zeker laten schieten. Als alles goed verloopt, kan ik in oktober misschien weer voetballen. Maar het is moeilijk om daar nu al iets over te zeggen. Eerst moet ik de ontgoochel­ing nog verwerken, dit komt zeer hard aan. Anderhalf seizoen heb ik pijnvrij kunnen voetballen, ik hoopte dat mijn blessurele­ed eindelijk achter de rug was. Maar nu wacht er me opnieuw een zware en lange revalidati­e.”

Je had ook net bij een nieuwe club getekend. Na negen jaar Rupel Boom zou je voor Zwarte Leeuw gaan voetballen.

Jeroen Mertens: “Vorige week waren we tot een akkoord geko- men. Ik weet niet welk standpunt Zwarte Leeuw nu gaat innemen. Ik ga opnieuw met hen rond de tafel zitten. We zullen daar in de komende weken rustig de tijd voor nemen. Zij hoopten uiteraard een onmiddelli­jk inzetbare speler te krijgen en nu mis ik al zeker de eerste twee maanden van het nieuwe seizoen. Gaan ze me de kans geven om te revalidere­n en later aan te sluiten bij de groep? Dat moet alle- maal besproken worden. De timing voor deze blessure kon niet slechter, al is hier uiteraard nooit een goed moment voor.”

Maar je wil wel blijven voetballen?

“Dat is toch de bedoeling. Al zit de frustratie momenteel zeer diep en is het niet bepaald een leuk vooruitzic­ht om weer zes maanden naar de kinesist te moeten. Maar op mijn leeftijd hoor je niet te stoppen met voetballen. Het mag ook niet op deze manier eindigen. Ik had het me allemaal wel heel anders voorgestel­d. Rupel Boom doet het de laatste weken uitstekend en ik had graag afscheid genomen met een promotie. Dat kan uiteraard nog, maar het zal op het veld zonder mij moeten gebeuren.”

 ?? FOTO TOM
GOYVAERTS ?? Rupel Boomaanvoe­rder Jeroen Mertens ligt aangeslage­n op de grasmat. Hij staat opnieuw voor een lange revalidati­e.
FOTO TOM GOYVAERTS Rupel Boomaanvoe­rder Jeroen Mertens ligt aangeslage­n op de grasmat. Hij staat opnieuw voor een lange revalidati­e.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium