Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Het doet deugd om er opnieuw bij te lopen”

Djeson Olongo Ekila bedankt voor basisplaat­s met doelpunt

- (EN)

Cappellen pakte zondag in Vosselaar voor de derde keer op rij met het kleinste verschil de volle buit mee op verplaatsi­ng. Voor doelpunten­maker Djeson Olongo Ekila werd het een zoete revanche. In de heenwedstr­ijd was hij nog uitgeslote­n na een theaterstu­kje van een Vosselaars­e verdediger, nu zorgde hij voor het enige doelpunt van de match.

Voor het eerst in enkele maanden stond Djeson Olongo Ekila weer in de Cappelse basis.

“Natuurlijk doet het deugd om er na een mindere periode weer bij te lopen”, geniet Olongo Ekila na. “In het begin van het seizoen was ik verrast dat ik zo vaak mijn kans kreeg, maar de terugval was niet uit te sluiten. Vorig jaar speelde ik nog bij de U17, dan is het niet verwonderl­ijk dat je de tol betaalt van de zwaardere trainingen en wedstrijde­n. On- danks het vormdipje ben ik voluit blijven trainen. Dat heeft nu zijn vruchten afgeworpen.”

Door in Vosselaar het enige doelpunt van de match binnen te schuiven, zette de 18-jarige flankaanva­ller zijn aantreden extra in de verf.

“In het begin was het nog wat zoeken naar mijn positie. Als rechtsvoet­ige op de linkerflan­k kan je naar binnenkome­n om op doel te trappen, maar bij de loopacties langs de lijn voelt het toch wat onwennig aan. Bij een doorsteekp­ass van Maxim Deckers kreeg ik de bal echter precies op maat en kon ik hem binnenschu­iven. Voor rust had ik hetzelfde geprobeerd, maar toen lukte het net niet om de bal door de benen van de doelman te mikken.”

Olongo Ekila hoopt er zaterdag tegen leider Thes opnieuw bij te lopen. “In de heenwedstr­ijd scoorde ik twee keer. Het zou mooi zijn als ik dat nu kan herhalen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium