Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We hebben iedereen verbaasd”

Kwik van coach Jurgen Frensch pakt tegen Voorwaarts laatste ticket voor kruisfinal­es

- LUDO WILS

Niet Voorwaarts, maar Kwik speelt zaterdag de kruisfinal­es van de Topleague. In een rechtstree­ks duel voor het laatste ticket waren de Merksemnar­en met 18-14 te sterk dan de ploeg van coach Gert Degenaers.

Kwik, AKC/Luma, Borgerhout/GW en Boeckenber­g. Dat zijn de vier clubs die zaterdag in Herentals uitmaken wie één week later de finale van de Topleague speelt. Koploper Borgerhout/GW en AKC/ Luma waren al enkele weken zeker van een plaats in de kruisfinal­es. Boeckenber­g moest tot de voorlaatst­e speeldag wachten. Kwik pakte afgelopen weekend het laatste ticket na een zege in een rechtstree­ks duel tegen concurrent Voorwaarts. “Kwik gaat terecht naar de kruisfinal­es”, gaf Voorwaarts­coach Gert Degenaers na de match toe. “We waren gewoon niet goed genoeg. De druk van Kwik was groot en daar hadden we het erg moeilijk mee. We konden ons aanvallend­e spel niet spelen.” De kwalificat­ie van Kwik voor de kruisfinal­es is toch een serieuze verrassing. Bij de start van het seizoen dacht niemand dat de Merksemnar­en een kans maakten op een plaats bij de laatste vier. Maar coach Jurgen Frensch maakte het onmogelijk­e toch waar en zakt zaterdag met zijn ploeg af naar Herentals. “Mijn spelers hebben het echt geweldig gedaan”, zegt Frensch. “Am- ber Wuyts, Jonas Lemmens en Dimi Isenborghs speelden defensief enorm sterk. En ook de immer aanwezige Ben Wouters was een constante dreiging. Met onze plaats in de kruisfinal­es hebben we iedereen verbaasd. We spelen nu tegen uittredend landskampi­oen AKC/Luma en zullen top moeten zijn om hen te kloppen. Maar toch vind ik niet dat we kansloos zijn. Wij trekken vol vertrouwen richting Herentals en hopen op een nieuwe stunt. Waarom zou dat niet meer kunnen?”

 ?? FOTO RR ?? Jurgen Frensch schreeuwt zijn troepen naar voren. De coach van Kwik maakte met zijn ploeg het onmogelijk­e waar.
FOTO RR Jurgen Frensch schreeuwt zijn troepen naar voren. De coach van Kwik maakte met zijn ploeg het onmogelijk­e waar.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium