Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Veel spelers laten rusten in match die toch overbodig was”

Guido Hens ziet vertimmerd Olse zwaar de boot ingaan

-

Olse Merksem blijft op de sukkel. Al was het dit weekend niet zozeer de nederlaag op Atomix die verbaasde, maar wel het feit dat de Merksemnar­en met 26-10 cijfers onderuitgi­ngen. Slechts tien doelpunten scoren in een wedstrijd, ongezien weinig.

“Nee, het was niet goed, maar er zijn verzachten­de omstandigh­eden in te roepen”, zegt voorzitter Guido Hens. “Onze coach Piotr Konitz wil zijn troepen op scherp krijgen voor de playdowns. Om zeker te zijn dat wij zonder geblesseer­den aan de strijd voor het behoud kunnen beginnen, kreeg iedereen die ergens ook maar een pijntje voelde extra rust voor deze overbodige wedstrijd. Zo bleven De Parade, Dielen, Baeyens en Jansen langs de kant en mocht Hayon slechts sporadisch opdraven. De jongeren die in de plaats kwamen, deden het niet onaardig. Verdedigen­d ging het, alleen aanvallend wogen ze nog te licht.”

In tweede klasse hield Sasja 2 met een 21-21 gelijkspel een punt thuis tegen leider Gent. Het vond zo de aansluitin­g bij Beyne. Volgend weekend staat met Beyne - Sasja2 een degradatie­topper op de kalender.

In liga 3 won ’t Noorden de topper bij Aalst met 19-25. Het zet zo een grote stap richting promotie. “Vooral voor rust speelden we erg sterk. Zo stond het aan de pauze al 8-17 in ons voordeel”, zegt coach Roel Van Beeck. “Na de pauze kon Aalst nog milderen, maar dichter dan vier doelpunten geraakte de thuisploeg nooit.”

In de playdowns bij de vrouwen verloor een vertimmerd DHW Antwerpen bij Waasmunste­r met 29-19. De Antwerpse vrouwen blijven zo in degradatie­gevaar.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium