Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Mooie opsteker voor rest van seizoen”

Thijs Van Looveren uit SintLenaar­ts rijdt solo naar zijn eerste zege van 2018

-

Met een korte, maar indrukwekk­ende solo knokte Thijs Van Looveren zich zondagmidd­ag in het Vlaams-Brabantse Nieuwrode naar de overwinnin­g. De tweedejaar­snieuwelin­g hoopt zich dit seizoen nog meer in de kijker te rijden.

“Al in de eerste wedstrijdh­elft lag het tempo vrij hoog in Nieuwrode”, zegt Van Looveren. “Wegraken was lange tijd geen optie. Toen ik bij het ingaan van de laatste ronde dan ook nog eens viel, leken mijn kansen op de zege voorbij. Gelukkig kon ik snel opnieuw aansluiten bij het peloton. Ik heb dan niet meer gewacht en ben meteen gaan aanvallen. Zo kwam ik op zes kilometer van de streep alleen voorop. Veel voorsprong kreeg ik niet bij mekaar gefietst, maar uiteindeli­jk heb ik toch heel nipt kunnen standhoude­n. Ik won met een seconde voorsprong op het aanstormen­de peloton. Deze zege geeft enorm veel vertrouwen. Zeker in het begin van het seizoen is dit een opsteker van formaat.”

Vorig jaar viel Van Looveren maar net naast het podium op het PK tijdrijden bij de eerstejaar­s. Van het rijden tegen de klok wil hij ook dit jaar werk maken. “Zowel op provinciaa­l als nationaal niveau wil ik me tonen in het tijdrijden. Ik hou van fietsen tegen de chrono, omdat het zo eerlijk is. Iedereen komt daar op zijn plaats terecht, het is een rechtstree­ks gevecht van man tegen man. Wat mijn zwakke plekken nog zijn? Mijn spurt, daar is nog veel werk aan.”

Naast het tijdrijden heeft Van Looveren dit seizoen ook nog andere doelen voor ogen. “Ik wil me zeker ook nog tonen in de Topcompeti­tie, dat zijn toch de belangrijk­ste wedstrijde­n van het seizoen. Al wil ik in eerste instantie toch benadrukke­n dat plezier beleven aan het fietsen voor mij nog altijd op de eerste plaats komt. Het mag allemaal nog niet te serieus of stresseren­d zijn. Wat training betreft ben ik daarom ook nog niet al te fanatiek bezig. Op woensdagmi­ddag neem ik wel altijd deel aan de trainingen die de club (WAC-team, red.) organiseer­t.”

 ?? FOTO KOEN FASSEUR ?? Thijs Van Looveren.
FOTO KOEN FASSEUR Thijs Van Looveren.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium