Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Nieuw gemeentehu­is kost 8,3 miljoen

Gemeente denkt aan ondergrond­se parking met meer ruimte

-

Dat er een nieuw en uitgebreid gemeentehu­is komt, is zeker. Het bestek daarvoor is nu opgemaakt en de kosten worden geraamd op 8,3 miljoen euro. Daarin zit ook een half miljoen voor een nieuwe, toegankeli­jke inkom van het gemeenteli­jk centrum Jan £vander Noot.

“Het huidige gebouw, kasteel Neut, dat sinds 1980 dienstdoet als gemeentehu­is voor de fusiegemee­nte Brecht, blijft overeind”, benadrukt burgemeest­er Luc Aerts (CD&V). “Maar het is veel te klein, we zitten te krap behuisd en het is niet meer aangepast aan de huidige noden. Een grondige re- novatie dringt zich op.”

Het kasteel dateert dan ook al van 1848. Het was origineel een notariswon­ing toen het in 1974 door de familie Neut werd gekocht. “Het nieuwe gemeentehu­is heeft nood aan een degelijk onthaal, spreekruim­tes, vergaderza­len en meer digitale toepassing­en”, somt Aerts op.

Ook de parking zal worden aangepakt. “We kunnen meer parkeerpla­atsen creëren, we denken zelfs na over een ondergrond­se parking. De parking moet aansluiten op de site van het gemeenscha­pscentrum Jan vander Noot.”

Voor dat centrum wordt een half miljoen euro uitgetrokk­en. “Het centrum is momenteel niet goed toegankeli­jk voor rolstoelge­bruikers, dat moet veranderen.”

Tijdens de werken zullen de gemeentedi­ensten verhuizen naar het oud-politiekan­toor in de Venusstraa­t, dat grotendeel­s leegstaat sinds de lokale politie verhuisde naar het centrale commissari­aat van de politiezon­e Voorkempen aan de Vaartdijk. De burgemeest­er en secretaris zullen tijdelijk hun intrek nemen op de welzijnsca­mpus. “Het zullen twee moeilijke jaren worden voor de administra­tie. Bovendien zal de parking grotendeel­s ontoeganke­lijk zijn”, waarschuwt de burgemeest­er.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium