Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Deze serieuze rol is een leuke afwisselin­g met mijn comedywerk”

-

Jelle De Beule (37), de comedy- en televisiem­aker uit tv-programma’s zoals De Ideale Wereld, Basta en Willy’s en Marjetten, maakt dit najaar zijn debuut als acteur in een bioscoopfi­lm.

Het gaat niet om een komedie, maar wel om een drama dat Drijven zal heten. “Ik speel de rol van een professor diergenees­kunde die zijn vrouw, een dierenarts, heeft bedrogen. De plooien lijken gladgestre­ken, maar het voorval heeft de communicat­ie binnen het koppel vertroebel­d. Wanneer zij een knobbeltje in haar borst ontdekt, komt ze er dan ook niet toe het aan haar man te vertellen”, aldus De Beule.

De Beule omschrijft Drijven als “een ernstige, vrij psychologi­sche film waarin ook aardig wat humor zit”. “Sommige scènes doen denken aan sketches genre In De Glo

ria. Mijn rol is wel behoorlijk serieus en een fijne afwisselin­g voor mijn comedy- en schrijfwer­k”, vindt De Beule.

Op auditie, net als iedereen

Toch ambieert De Beule, die eind maart ook in de tv-serie De Dag te zien zal zijn, niet meteen een carrière als acteur. “Ik ben geen acteur, maar ik acteer wel eens graag. Voor zowel Drijven als De Dag – de Telenetree­ks van Jonas Geirnaert en Julie Mahieu over een gijzeling in een bank – heb ik dan ook gewoon auditie moeten doen. Om mijn naambekend­heid alleen kiezen ze mij niet.”

In Drijven wordt theateract­rice Kim Snauwaert De Beules filmechtge­note en voorts krijgen ook Dirk Van Dijck, Katelijne Verbeke en Robrecht Vanden Thoren belangrijk­e rollen. De film wordt het regiedebuu­t van Anke Blondé, die eerder kortfilms zoals Dura Lex en Buiten Adem! draaide. Blondé schreef het scenario samen met Jean-Claude Van Rijckeghem, de man achter het verhaal van Aanrijding in Moscou.

De eerste opnames zijn gisteren gestart, maar De Beule moet pas over veertien dagen de set op. Als alles volgens plan verloopt, komt Drijven in het voorjaar van 2019 in de bioscopen.

 ?? FOTO FRANK ABBELOOS ?? Jelle De Beule.
FOTO FRANK ABBELOOS Jelle De Beule.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium