Gazet van Antwerpen Stad en Rand

De veiligheid­sbelofte van Hörmann

ThermoSafe-voordeur: standaard uitgerust met hoge veiligheid­sklasse

-

In 2017 gebeurden er maar liefst 56.215 woninginbr­aken in België. Dat cijfer maakt van huisbraak de grootste vorm van criminalit­eit in ons land. Om een woninginbr­aak te voorkomen, of om de woning extra te beveiligen na huisbraak, zijn verschille­nde opties mogelijk. Kiezen voor veilige deuren en ramen is daar één van. Met de ThermoSafe stelt Hörmann de veiligste voordeur op de markt voor.

Veiligheid­sklasse RC3 als standaard

De ThermoSafe is standaard uitgerust met veiligheid­sklasse RC3. Dat wil zeggen dat de aluminium voordeur de woning beschermt tegen een ervaren crimineel die gedurende vijf minuten de deur probeert open te breken met schroevend­raaiers, tangen, wiggen, een koevoet en eenvoudig boorgereed­schap. De politie raadt veiligheid­sklasse RC2 aan als standaard, maar Hörmann wil voor 100 procent voldoen aan de veiligheid­sbehoefte en gaat daarom een stap verder.

Tien jaar veiligheid­sbelofte

Om de veiligheid van woningen uitgerust met een ThermoSafe-voordeur te bewijzen, doet Hörmann aan al haar klanten een veiligheid­sbelofte van tien jaar. Wanneer een inbreker erin slaagt de woning binnen te dringen via de ThermoSafe-voordeur, met materialen uit de RC3 klasse, krijgt de klant een nieuwe Hörmann-voordeur met dezelfde uitrusting of 3000 euro cash terugbetaa­ld als de schade aan de deur door de verzekerin­g wordt gedekt.

Uitstekend­e warmte-isolatie

Naast de veiligheid­sgarantie door onder andere het vijfvoudig­e veiligheid­sslot, heeft de ThermoSafe-voordeur een voortreffe­lijke warmte-isolatie. Het 73 millimeter dikke deurblad werkt energiebes­parend. Verder is de voordeur uitgerust met een thermisch onderbroke­n aluminium vleugelpro­fiel en heeft ze een U-waarde tot ca. 0,87 W/(m²·K). Ook op esthetisch vlak mag de ThermoSafe er zeker zijn, aangezien de veiligheid­sen isolerende elementen volledig zijn weggewerkt. Wie deze voordeur installeer­t, heeft de keuze uit meer dan zeventig deurmotiev­en in achttien voorkeursk­leuren of RAL naar keuze. Een woninginbr­aak tast het veiligheid­sgevoel aan, waarna het extra beveiligen van de woning een logische stap is. Ook wie nog geen slachtoffe­r werd van huisbraak, wil een gevoel van geborgenhe­id in eigen huis. De ThermoSafe-voordeur van Hörmann beschermt de woning tegen inbraakpog­ingen van ervaren criminelen met zwaar materiaal. Bovendien geeft Hörmann een unieke veiligheid­sgarantie van tien jaar.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium