Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Portret uit ziekenhuis gestolen

Tomorrowla­ndkunst

-

Een van de schilderij­en van Monique Hertleer werd net voor het weekend uit de tentoonste­lling in kliniek Heilige Familie door onbekenden gestolen.

Momenteel loopt in de wandelgang­en en wachtzalen van de Reetse kliniek Heilige Familie in de ’s Herenbaan-A12 een tentoonste­lling met schilderij­en van Monique Hertleer. De werken van deze Rumstse kunstenare­s zijn op zeildoeken van Tomorrowla­ndtentjes geschilder­d en ze kregen ook allemaal het dansfestiv­al als thema mee.

“24 van mijn schilderij­en zijn sinds begin februari te bezichtige­n. Zaterdag passeerde ik per toeval in de kliniek en stelde ik zelf de diefstal van een kleiner werk vast. De diefstal moet net daarvoor gebeurd zijn”, zegt Monique Hertleer.

Andrea Van Tongelen, voormalig onthaalbed­iende in de kliniek, is de drijvende kracht achter de expo’s. “Elf jaar geleden hing ik voor het eerst werken van mijn overleden vader op. Nooit werd er een werk ontvreemd. Ik ben er echt het hart van in.”

Voor elke expo worden de kunstenaar­s op de hoogte gebracht dat ze op eigen verantwoor­delijkheid hun werken exposeren. Op een vergoeding kunnen ze dus niet rekenen. Toch zal de verzekerin­g worden aangesprok­en. In de kliniek zijn ook camera’s aanwezig, waarvan de beelden zullen worden bekeken.

 ?? FOTO JEF WIJCKMANS ?? Monique Hertleer (rechts) toont Andrea Van Tongelen waar het schilderij hing.
FOTO JEF WIJCKMANS Monique Hertleer (rechts) toont Andrea Van Tongelen waar het schilderij hing.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium