Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We moeten eerlijk durven te zijn: dit is geen toeval meer”

Bruno Appels botst met Berchem op supereffic­iënt Oudenaarde

- KRISTOF SOMERS

Berchem is er voor eigen volk niet in geslaagd om de aansluitin­g te maken met de veilige plaatsen in het klassement. Ondanks veel balbezit kreeg geel-zwart af te rekenen met een supereffic­iënt Oudenaarde. Zo mocht ook doelman Bruno Appels ondervinde­n.

“Zonder echt grote kansen af te dwingen, drukten we Oudenaarde voor rust weg”, zegt de 29-jarige goalie. “Ik denk dat we zestig tot zeventig procent balbezit claimden en op die manier een van onze betere eerste helften van het sei- zoen speelden.”

Maar wat koop je ermee als je luttele seconden voor de rust toch weer op achterstan­d komt? “Tja, als het voetballen­d goed draait, dan durft er bij ons toch altijd zo’n moment van concentrat­ieverlies in de ploeg sluipen. Ik had tot dan nog maar weinig werk moeten opknappen. Ik was eerst nog blij dat ik die eerste poging tegen de paal kon duwen. Dan hoop je natuurlijk dat een ploegmaat snel die bal kan wegwerken. Tegen de rebound had ik echter geen verhaal. Heel frustreren­d. Als je de rust ingaat met 0-0 is het gewoon even de energie opladen en doorgaan. Nu stap je toch naar de kleedkamer met de gedachte dat je er al twee moet maken om er over te gaan. En dan kan je wel voor de zoveelste keer tegen iedereen zeggen dat je meer verdiende, maar eigenlijk is dit geen toeval meer. In onze situatie worden die foutjes gewoon afgestraft.”

Volgens Appels is dat meteen ook het enige verschil tussen Berchem en de ploegen die zich wel al in veiligheid hebben gespeeld. “Een volwassen ploeg als Oudenaarde kan ook op een zakelijke manier de punten pakken, terwijl wij voor elke wedstrijd moeten knokken. Zelfs tegen Patro brachten we onszelf zo nog bijna in de problemen.”

Aalst of Vosselaar

“Het geluk dat we hebben, is dat alles nog dicht bij elkaar staat”, aldus nog Appels. “Maar het wordt wel elke week moeilijker. Degradatie zou een grote teleurstel­ling voor me zijn. Zonder hautain te willen overkomen, denk ik dat ik mezelf bij de betere keepers van deze reeks mag rekenen. En ik zou dus graag op dit niveau blijven. Ik heb hier sowieso nog een contract voor volgend seizoen en ga dus nergens heen, maar het lijkt me wel leuker om op Aalst en Dessel te gaan spelen dan in pakweg Vosselaar of Wijgmaal.”

 ?? FOTO GOYVAERTS ?? Bruno Appels (links) baalt na de 01 van Oudenaarde. Berchem ging tegen de OostVlamin­gen opnieuw onderuit.
FOTO GOYVAERTS Bruno Appels (links) baalt na de 01 van Oudenaarde. Berchem ging tegen de OostVlamin­gen opnieuw onderuit.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium