Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Waarom jonge gezinnen wél in Antwerpen blijven

Ellen, Behrouz, Rojan en Milan wonen in ’t Groen Kwartier

- (anro)

’t Groen Kwartier is een van de weinige oorden van rust in de stad. “Het zou overal zo moeten zijn”, zeggen jonge ouders Ellen en Behrouz.

Gebrek aan groen en rust kan soms verholpen worden, ook tussen de zware bebouwing van een grootstad. Bijvoorbee­ld in woonprojec­t ’t Groen Kwartier in de Artsen Zonder Grenzenstr­aat.

“We zijn hier tien maanden geleden komen wonen”, vertelt Ellen Janssen (32), die juist haar zoontje Rojan (3) op de driewieler begeleidt tussen de rustige omgeving van de woonblokke­n. Ze kon er een sociale koopwoning krijgen voor 200.000 euro. “Nu is Rojan nog te klein om alleen te laten, maar later zal hij hier met leeftijdsg­enootjes kunnen spelen. Er zijn hier veel kinderen van zijn leeftijd. In de huizen wonen vooral jonge gezinnen. In de appartemen­ten van ’t Groen Kwartier wonen vooral oudere mensen, maar dat zorgt voor een goede mix. Het moeten niet allemaal jongeren zijn.”

Het woonprojec­t is niet alleen tof voor de kinderen, maar ook erg handig gelegen, een troef die je alleen in de stad zal hebben. “We hebben geen auto”, gaat Ellen verder. “Dus is het heel belangrijk dat we alles dichtbij hebben. Het station van Berchem ligt praktisch om de hoek, maar we zijn ook meteen in het centrum. En scholen voor onze kinderen zijn ook vlakbij.”

Ellen wandelt rustig verder met Rojan door het complex naar huis. Daar staat haar man Behrouz Khederli (40) met Milan (10 maanden) op de arm. “De autovrije stukken en al het groen hier zijn een enorme luxe. Het zou overal zo moeten zijn”, zegt Behrouz. “Het is alsof we de lotto gewonnen hebben.”

 ?? FOTO ANDREAS ROTTY ??
FOTO ANDREAS ROTTY
 ?? FOTO ANDREAS ROTTY ?? Ellen Janssens, Behrouz Khederli, Rojan en Milan voor hun huis in het Groen Kwartier. “Het zou overal zo moeten zijn.”
FOTO ANDREAS ROTTY Ellen Janssens, Behrouz Khederli, Rojan en Milan voor hun huis in het Groen Kwartier. “Het zou overal zo moeten zijn.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium