Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Mike D.B. maakte ook slachtoffe­rs bij baggerbedr­ijf De Nul

- (cds, cel, jcg)

Voyeur Mike D.B. (41) uit Zwijnaarde maakte niet alleen slachtoffe­rs bij zijn aikidoclub waar hij jeugdtrain­er was. Hij filmde ook onder de rokken op zijn werk bij baggerbedr­ijf Jan De Nul. De firma liet gisteren weten dat het contract met “de consultant” meteen is stopgezet.

Informatic­us Mike D.B. heeft gisteren bekend dat hij de filmpjes van de douchende dames van de vechtsport­club op een schimmig voyeursfor­um plaatste. “Hij werkt goed mee aan het onderzoek”, zegt zijn advocate Sofie Vermeir. Al drie vrouwen van de club zouden een klacht hebben ingediend.

Filmen onder het bureau

Maar er zijn nog meer slachtoffe­rs. Mike D.B. werd als informatic­us door zijn Antwerpse firma vaak uitgestuur­d naar andere bedrijven om grote ITprojecte­n te verwezenli­jken. Zo belandde hij voor een lange tijd bij Jan De Nul, het baggerbedr­ijf. Het is daar dat hij verschille­nde vrouwen filmde vanonder het bureau. Ook die beelden werden op het internet gezwierd en voorzien van schunnige commentaar.

De werkgever van Mike D.B. in Antwerpen wou gisteren geen commentaar kwijt en wou ook niet vertellen of de man al dan niet ontslagen wordt.

Slachtoffe­rs geïdentifi­ceerd

Volgens welingelic­hte bronnen zou er al sprake zijn van een tiental slachtoffe­rs die op beelden geïdentifi­ceerd zijn. Veel slachtoffe­rs weten nog niet dat ze op het internet te kijk staan. De politie zal hen de komende dagen contactere­n.

Mike D.B., die naast informatic­us ook deejay was en gitarist bij een Gentse muziekgroe­p, is aangehoude­n en verschijnt vrijdag voor de raadkamer in Gent. Voor voyeurisme riskeert hij een maximumstr­af van vijf jaar cel.

 ?? FOTO RR ?? Mike D.B.
FOTO RR Mike D.B.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium