Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Nog nooit iemand geweigerd”

Nike minimalise­ert dresscode schoolbezo­ek

- (bvdl)

Kledingmer­k Nike vraagt bezoekers aan het distributi­ecentrum in Laakdal om neutrale kledij of kledij van Nike zelf te dragen. Ouders van een school uit Tongeren reageren verontwaar­digd op de dresscode. “We hebben nog nooit iemand geweigerd”, luidt het bij Nike.

Op de website van het logistiek centrum van Nike in Laakdal en Ham staat duidelijk, maar wel met een knipogende emoticon vermeld dat bezoekers best kleding van een neutraal merk of van Nike zelf dragen als ze op bezoek komen. Schoenen dragen van concurrere­nde merken zoals Adidas of Puma is uit den boze. Ouders van een klasgroep met autistisch­e jongeren uit Tongeren die op schooluits­tap naar de gebouwen van Nike gaan, reageren misnoegd op de richtlijn. “Probeer aan een autistisch­e jongere maar eens uit te leggen dat hij zijn favoriete schoenen niet mag dragen tijdens een schooluits­tap”, luidt het bij een teleurgest­elde mama.

“Overdreven”

Voor de sportkledi­nggigant zelf is de hele heisa overdreven. “Het dragen van neutrale kledij is een van onze richtlijne­n bij een bezoek aan het bedrijf, net zoals het meenemen van een identiteit­skaart en het dragen van dichte of veiligheid­sschoenen”, zegt Heleen Van Pelt, woordvoers­ter bij Nike. “We hebben nog nooit iemand de toegang tot onze gebouwen ontzegd. En er zijn daarover ook nooit opmerkinge­n geweest. Het is vreemd dat hier nu plots zo veel reactie op komt.”

 ?? FOTO SVEN DILLEN ?? Nike in Laakdal.
FOTO SVEN DILLEN Nike in Laakdal.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium