Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Geen tuin, maar een Zoo-abonnement”

Farah, Akan en Lita wonen op de Franklin Rooseveltp­laats

- (anro)

“Hier is veel meer interactie dan in andere delen van de stad”, zegt Akan. Niet iedereen zou kiezen voor een appartemen­t in een druk deel van de stad. Maar er is groen en open ruimte genoeg in de buurt voor dochter Lita.

“We hebben graag alles dichtbij”, zegt Farah Van Roost (33), die met haar man Akan Assan (33) en dochter Lita (2) over het Sint-Jansplein wandelt. Ze wonen niet veraf, aan het Koninklijk Atheneum Antwerpen op de Franklin Rooseveltp­laats. “En we hebben de trein, de tram en de bus vlakbij. Dat maakt ons mobieler, maar zorgt er ook voor dat vrienden die ons willen bezoeken er snel kunnen zijn. Enkel parkeren is moeilijk. Ik moet elke dag met de auto naar het werk en moet vaak een halfuur naar parking zoeken.”

Akan voelt zich in de stad beter dan elders. “Je komt hier veel meer leven tegen, er is van alles te doen”, zegt hij. “Hier is veel meer interactie dan in andere delen van de stad.”

Het gezinnetje woont op de vijfde verdieping van een appartemen­tsgebouw. “We hebben wel geen tuin en hebben nood aan open ruimtes”, beseffen de ouders. “Maar we hebben een abonnement voor de Zoo, voor ons is dat om de hoek. En er zijn nog recreatiev­e ruimtes zoals Park Spoor Noord en het Stadspark.” Ze geven aan dat ze nog niet bijster veel mensen hebben leren kennen. “In een dorp zou dat misschien makkelijke­r gaan. Maar we zien veel jonge koppels, naast ons huis ligt bijvoorbee­ld een crèche. Als Lita volgend jaar naar de stedelijke school Prins Dries gaat, kunnen we eventueel meer ouders leren kennen.”

 ?? FOTO ANDREAS ROTTY ?? Farah Van Roost, Akan Assan en Lita. “Je komt veel meer leven tegen in de stad.”
FOTO ANDREAS ROTTY Farah Van Roost, Akan Assan en Lita. “Je komt veel meer leven tegen in de stad.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium