Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Dolle rit zonder rijbewijs: drie jaar cel

Dader reed jongetje (7) aan tijdens achtervolg­ing

- (blg)

De rechter heeft een 20-jarige jongeman uit Antwerpen veroordeel­d tot drie jaar cel en twee jaar rijverbod. Hij had als minderjari­ge een jongetje van 7 aangereden in Berchem en vluchtmisd­rijf gepleegd.

De beklaagde had zich ook weerspanni­g opgesteld en slagen toegebrach­t aan een agent. De jeugdrecht­er besliste om hem uit handen te geven, waardoor hij als volwassene berecht werd.

De dader was 17 jaar toen hij op 26 september 2015 met een gehuurde Volkswagen Polo de aandacht van de politie trok na een verkeersov­ertreding op de A12 in Wilrijk. Toen ze hem wilde controlere­n, sloeg hij op de vlucht richting Antwerpen. De tiener probeerde het politievoe­rtuig dat naast hem kwam rijden meermaals te rammen.

De wilde achtervolg­ing leidde naar Berchem, waar de beklaagde in de Uitbreidin­gsstraat een 7-ja- rig jongetje aanreed dat de weg overstak. Het kind liep een hoofdwonde en dubbele beenbreuk op. De beklaagde remde even en zette dan zijn weg aan hoge snelheid verder. Het politievoe­rtuig dat hem achtervolg­de, kon de moeder van het jongetje niet meer ontwijken. De vrouw hield een hoop kneuzingen en blauwe plekken aan de aanrijding over.

Crash in Statielei

De beklaagde zorgde ook voor brokken in de Statielei in Borgerhout en moest zijn wagen achterlate­n. Hij verdween te voet, maar kon enkele dagen later worden opgepakt.

De jongeman was al eerder met de politie in aanraking gekomen. Op 25 juli 2015 had zich aan een controle onttrokken en daarbij verwonding­en toegebrach­t aan een agent. De tiener werd door de jeugdrecht­er in een gesloten instelling geplaatst en uiteindeli­jk uit handen gegeven.

De jongeman had geen betwisting gevoerd over de feiten. De verdedigin­g had om een werkstraf of een straf met uitstel gevraagd, maar dat vond de rechtbank onvoldoend­e als signaal. Hij moet samen met zijn ouders de slachtoffe­rs bijna 9.300 euro aan schadeverg­oedingen betalen.

 ??  ?? In de Uitbreidin­gsstraat reed de man een jongetje aan.
In de Uitbreidin­gsstraat reed de man een jongetje aan.
 ?? FOTO BFM ??
FOTO BFM

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium