Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Laatste ontbrekend­e fietspad komt er eindelijk tegen 2020

- (ella)

De gemeente verwacht dat tegen 2020 eindelijk het fietspad tussen de Kloosterst­raat in SintLenaar­ts en de Sint-Lenaartsew­eg in Loenhout een feit zal zijn. Het is het enige ontbrekend­e fietspad met de buurgemeen­te. De gemeentera­ad heeft Igean nu de opdracht gegeven om gronden aan te kopen om het pad te kunnen aanleggen.

Al in 2008 hadden de gemeenten Brecht en Wuustwezel een overeenkom­st gesloten om een fietspad aan te leggen langs de SintLenaar­tseweg op grondgebie­d Brecht en de Kloosterst­raat in Wuustwezel. Drie jaar later stelden die Igean aan als studiebure­au om het dossier op te maken en met de voorbereid­ende werken te starten. Maar op vraag van Wuustwezel werd dat toen uitgesteld.

Intussen blijkt dat de buurgemeen­te intussen rond is met het aankopen van gronden om het fietspad, het deel op Loenhouts grondgebie­d, te kunnen aanleggen. Daarom heeft Brecht nu aan Igean de opdracht gegeven om ook in Sint-Lenaarts opnieuw in gang te schieten. “De gemeente kan geen werken uitvoeren op particulie­re gronden en daarom moeten er percelen aangekocht worden. Aangezien Igean dit al gedaan heeft in Loenhout is het best om dit werk in Brecht verder te zetten. Bovendien hebben wij de kennis daarvoor niet in huis”, verduideli­jkt burgemeest­er Luc Aerts (CD&V).

Van de gelegenhei­d wordt ook gebruikgem­aakt om nieuwe riolen in de straat aan te leggen. “We hebben daarvoor de toezegging gekregen van de Vlaamse Milieumaat­schappij. Normaal is dit geen zogenaamd dringend dossier, maar als het fietspad er wordt aangelegd is het wel het geschikte moment. De nieuwe riolering zal worden aangeslote­n op die van de Hoogstraat­sebaan.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium