Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Spelers Lierse denken aan staking

Het zijn bange tijden op het Lisp. Morgen moeten de spelerslon­en van februari betaald worden of tenminste moet dan duidelijk zijn dat er geld is. Anders zullen de spelers acties ondernemen. Ze dreigen ermee om de vriendscha­ppelijke wedstrijd van vrijdag t

- (gegy, dvd)

Maandag kregen de spelers te horen dat de club mogelijk niet in staat is om donderdag de lonen van februari over te schrijven. Al maandenlan­g zijn er op het Lisp problemen om de spelerslon­en te betalen en na bemiddelin­g door spelersvak­bond Sporta was afgesproke­n om voortaan elke vijftiende van de maand de lonen over te maken. Vorige maand werd die deadline niet gehaald, maar was er op de vijftiende wel de garantie dat enkele dagen later alles op de rekeningen zou staan. Vandaag is die garantie er nog niet.

Als er donderdag geen duidelijkh­eid is over wanneer het loon op de rekening zal staan, zijn de spelers dan ook van plan om de vriendscha­ppelijke wedstrijd van vrijdag tegen Westerlo niet te spelen. Een staking hangt dus in de lucht. Het is alleen afwachten of de harde kern in de spelersgro­ep de hele groep meekrijgt.

Flats verkocht

De betalingsp­roblemen beperken zich niet tot de spelersgro­ep. Het andere personeel is in 2018 nog niet betaald en ontving ook nog geen dertiende maand van 2017. Wadi Degla en Maged Samy moeten steeds meer lapmiddele­n gebruiken. Een voorbeeld: vorig seizoen kregen de jeugdtrai- ners pas hun loon nadat Wadi Degla een appartemen­tencomplex dat het in Lier had opgetrokke­n, had verkocht aan het OCMW. Ook dit seizoen kregen de jeugdtrain­ers nog geen loon. Daarom gaan de supporters nu actie ondernemen. Zij willen geld inzamelen om de jeugdtrain­ers te helpen.

Intussen blijft Maged Samy koortsacht­ig verder zoeken naar een overnemer. Er zijn gesprekken gaande met een Letse overnamegr­oep en de groep rond voormalig Waregemspe­ler David Nakhid, die Qatarese investeerd­ers zou meebrengen. Van Malinese investeerd­ers, zoals eerder gesuggeree­rd, blijkt geen sprake.

De kans is zeer klein dat de club een licentie krijgt in eerste zit. Hoe dan ook moet er een overnemer gevonden worden om de licentie te halen en dus degradatie naar de tweede amateurkla­sse te vermijden.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium