Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Doelpunt Lukaku kan uitschakel­ing Manchester United niet verhindere­n

Spaanse nummer vijf kegelt Lukaku en Fellaini genadeloos uit Europa

- KOEN VAN UYTVANGE

Manchester United 1 (0) Sevilla 2 (0) Weer twee Roder Duivels leggen het loodje in de achtste finales van de Champions League. Na de Tottenham Belgen sneuvelde nu ook onze landgenote­n van Man United in eigen huis. Tegen Sevilla dan nog, in Spanje niet eens top. Voor Mourinho is het een blamage, voor Lukaku een uppercut.

Vorig seizoen vond José Mourinho in winst van de Europa League nog een troostprij­s. Dit jaar rest alleen de FA Cup om de prijzenkas­t verder te vullen. Een bekersucce­sje kan niet verhullen dat The Special One zijn magie verloren lijkt. In Engeland is stadsrivaa­l City al te lang ongenaakba­ar. In de Champions League werd het in de achtste finales voetje gelicht door de nummer vijf uit de Primera Division, FC Sevilla. Twee doelpunten van de Franse invaller Wissam Ben Yedder bezegelden het lot van een armtierig United. Vooral de 0-1, waarin Smalling en een wispelturi­g spelende Bailly genadeloos werden uitgespeel­d, onderstree­pte de problemen van dit United. Tenzij Mourinho de bus parkeert – zoals in die afschuweli­jke heenwedstr­ijd in Sevilla – en er misschien een doelpunt uit de lucht komt gevallen, vindt de Portugees amper een recept om zijn elftal naar zeges te leiden. Offensief rekent hij louter op het opgetelde talent van Lukaku, Sanchez en een tweetal andere uitverkore­nen. Gisteren waren dat Lingard en Rashford, al heeft dat geen belang. In drie transferpe­riode gaf hij meer dan 300 miljoen euro uit, maar het lijkt meer op het stapelen van grote namen dan op doordacht beleid.

Zou Romelu Lukaku gelukkig zijn met de keuzes van zijn trainer? Het moet hard aankomen. De Rode Duivel is naar Old Trafford gekomen om prijzen te pakken, maar hij blijft verder op zijn honger. Hij dwong toch weer zijn kansjes af en hij scoorde zelfs met een knappe volley zes minuten voor het einde. Die goal, zijn vierde deze Champions League, kwam te laat.

Fellaini is back

Voor Sevilla had toegeslage­n waren de beste kansen voor Lingard en… Marouane Fellaini. Jawel, Big Fella. Amper drie dagen nadat hij zijn comeback maakte tegen Liverpool, stond Fellaini al in de basis tegen Sevilla. In november viel hij uit met een knieblessu­re, in januari volgde de comeback maar speelden zijn ligamenten weer op. Een operatie aan de meniscus volgde, maar de vooropgest­elde revalidati­etijd van een achttal weken werd bijna gehalveerd. Fellaini is een beest. Dat Mourinho hem een dikke maand na die operatie al aan de aftrap brengt, onderstree­pt het belang van de 30-jarige middenveld­er voor dit United. Dat vertrouwen kan een extra argument zijn wanneer Fellaini beslist of hij alsnog zijn aflopende contract verlengt, of toch nog een grote financiële slag slaat. Fellaini was een van de betere. Dat bleek toen hij na een uur naar de kant werd gehaald. Een logische wissel gezien zijn recente herstel. Maar Pogba naast Matic plaatsen, bracht geen zoden aan de dijk. Integendee­l, toen kwam Sevilla in de wedstrijd. En scoorde het. Twee keer.

 ?? FOTO AFP ??
FOTO AFP
 ?? FOTO REUTERS ?? De knappe volley van Lukaku was niet genoeg om door te stoten naar de kwartfinal­e.
FOTO REUTERS De knappe volley van Lukaku was niet genoeg om door te stoten naar de kwartfinal­e.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium