Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Paars-wit speurt naar nieuwe doelman(nen)

Vraagteken­s rond gehuurde Sels, geblesseer­de Boeckx en verhuurde Roef

- JÜRGEN GERIL, GUILLAUME MAEBE, JUNIOR VERBEEKE

Anderlecht start de zoektocht naar een (nieuwe) keeper. Paars-wit zoekt mogelijk zelfs twee doelmannen door de vraagteken­s rond Sels, Boeckx en Roef. Al krijgt het op de keepersmar­kt mogelijk wel concurrent­ie van Club Brugge. Dat heeft wel vijf keepers, maar bij de enige die echt voldoet – Kenneth Vermeer – moet het een aankoopopt­ie lichten. Lukt dat niet, dan wacht ook blauw-zwart een speurtocht. Zo zouden de twee topclubs een keeperscar­rousel in gang kunnen zetten.

Bij Anderlecht verkeert Matz Sels in topvorm. Als paarswit deze Sels kan houden, zit het gebeiteld. Alleen is er één probleem: de doelman wordt gehuurd van Newcastle zonder aankoopopt­ie en verdient in Engeland – waar hij nog onder contract ligt tot 2021 – tot bijna 3 miljoen euro per jaar.

Om aan boord te blijven bij Anderlecht zullen alle partijen een inspanning moeten doen. Sels zal – net als dit huurjaar – moeten inleveren en paars-wit zal niet te gierig mogen zijn. Maar met deze vorm verdient de keeper ook wel een WK-selectie en misschien trekt hij zo de aandacht van andere, rijkere Engelse teams. Een ambitieuze club in de Championsh­ip kan hem zeker ook aanspreken.

Newcastle hoeft Sels niet terug, maar zal hem wel willen verkopen aan de beste bieder. Na het Mitrovic-debacle is de reputatie van Anderlecht bij The Magpies bovendien niet echt geweldig.

Nummers twee en drie

Sels is dus het eerste vraagteken, maar ook rond Frank Boeckx heerst wat onzekerhei­d. De doelman werd vorige zomer geopereerd aan een hernia, maar herviel. Een nieuwe operatie is niet meteen een optie en nu laat Boeckx zich behandelen met inspuiting­en door de Duitse specialist Hans Wilhelm Muller-Wolhfart. Er is beterschap, maar Boeckx is nog altijd niet pijnvrij. Zijn entourage rekent er wel op dat hij nog inzetbaar zal zijn in Playoff 1, maar anderen maken zich grotere zorgen om de weerkerend­e blessure.

En dan heeft Anderlecht nog derde keeper Boy de Jong en de uitgeleend­e Davy Roef. Voor De Jong is niet meteen een kans weggelegd om zich op te werken in de hiërarchie en Roef is geen vragende partij om terug te keren naar Brussel, waar hij vorig seizoen aan de kant werd geschoven. Het vertrekken­de bestuur beloofde Waasland-Beveren al dat Roef mag blijven en iedereen gaat ervan uit dat Marc Coucke die belofte houdt. Vandaar dus dat Anderlecht in Servië al Emil Rockov, de 23-jarige atletische keeper van Vojvodina scoutte, maar ook in België zijn er interessan­te pistes. Maar dat geldt ook voor Club Brugge.

Houdt Club Vermeer?

Bij blauw-zwart zijn met Vladimir Gabulov, Ethan Horvath, Guillaume Hubert, Jens Teunckens (nu bij Antwerp) en Kenneth Vermeer immers vijf doelmannen in dienst. De eerste drie maakten dit seizoen allesbehal­ve een grootste indruk en alleen Vermeer toont tegenwoord­ig wat hij in zijn mars heeft. Tegen Sint-Truiden was de Nederlande­r zondag nog de uitblinker. Hij wordt tot het einde van het seizoen gehuurd van Feyenoord met een aankoopopt­ie. Hoeveel die bedraagt, is niet bekend, maar Vermeer maakt zeker kans om te blijven. Vooral omdat Club stabilitei­t zoekt in de goal, straks de Champions League ambieert en Nederlande­rs goed gedijen in Brugge.

Pas als dat niet lukt, zal Club Brugge helpen om de keeperscar­rousel op gang te trekken.

 ?? FOTO ISOSPORT FOTO PHOTO NEWS ?? Maninvorm Matz Sels wordt gehuurd van Newcastle zonder aankoopopt­ie. Hem houden wordt duur. Boeckx werd vorige zomer geopereerd aan een hernia, maar sukkelt nog steeds met zijn blessure.
FOTO ISOSPORT FOTO PHOTO NEWS Maninvorm Matz Sels wordt gehuurd van Newcastle zonder aankoopopt­ie. Hem houden wordt duur. Boeckx werd vorige zomer geopereerd aan een hernia, maar sukkelt nog steeds met zijn blessure.
 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Het vertrekken­de Anderlecht­bestuur heeft WaaslandBe­veren al beloofd dat huurling Davy Roef er mag blijven.
FOTO PHOTO NEWS Het vertrekken­de Anderlecht­bestuur heeft WaaslandBe­veren al beloofd dat huurling Davy Roef er mag blijven.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium