Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Wie zit er op de keeperscar­rousel?

-

1. Matz Sels (26), Newcastle/Anderlecht

Newcastle huurde in januari doelman Martin Dubrakva van Sparta Praag en wil diens aankoopopt­ie lichten. Veel toekomst heeft Sels dus niet meer bij The Magpies, die in 2016 nog 6 miljoen betaalden aan AA Gent. Dat betekent niet dat hij automatisc­h ook bij Anderlecht blijft.

2. Thomas Kaminski (25), Kortrijk

Bezig aan een topseizoen bij Kortrijk, waar hij de meeste reddingen maakte van alle Belgische doelmannen. Ligt nog tot 2020 onder contract, maar is klaar voor een nieuwe stap. Hoewel hij meer matuur is dan bij zijn eerste passage bij Anderlecht, lijkt een terugkeer niet evident. Daarvoor hebben Kaminski en paars-wit te veel in de clinch gelegen. Club Brugge is wel nog altijd gecharmeer­d, maar ook het buitenland schrikt hem niet af.

3. Sinan Bolat (29), Antwerp

Werd bij Antwerp weer helemaal de oude na enkele kwakkelsei­zoenen. Hield bij The Great Old elf keer de nul en niemand deed beter. Door zijn roots koestert Bolat de droom om ooit te slagen bij een Turkse topclub, maar een Belgische tussenstap kan ook interessan­t zijn. Speelde wel al bij Club Brugge en Standard.

4. Hendrik Van Crombrugge (24), Eupen

Stond bij Eupen vaak in een schietkraa­m, maar hield de club al twee jaar op rij in eerste. Nu is Van Crombrugge klaar voor een nieuwe uitdaging en hij hoopt dat Eupen uit erkentelij­kheid niet moeilijk zal doen. Club Brugge en Ajax volgden hem al, maar hij wil absoluut gehaald worden als eerste keeper. Ook subtoppers maken dus kans.

5. Mike Vanhamel (28), Oostende

Begon als titularis bij Oostende, maar verloor zijn plaats – na twee weken ziekte – aan William Dutoit, die ook sterk presteerde. De man met de baard probeert terug te knokken, maar als dat niet lukt bij de kustploeg, dan staat hij open voor een andere club.

6. Davy Roef (24) Anderlecht/ Waasland-Beveren

Speelt hij ooit nog voor Anderlecht? Dan zullen Coucke en Devroe toch op hem moeten inpraten. Roef voelt zich goed als huurling bij Waasland-Beveren en zou zelfs een definitiev­e transfer niet ongenegen zijn. Dan zal hij wel wat loon moeten inleveren. Voorlopig lijkt het uit te draaien op een extra huurjaar.

7. Colin Coosemans (25), KV Mechelen

Gedegradee­rd met KV Mechelen, maar heeft daar toch zijn kwaliteite­n bewezen. Sterk op zijn lijn, durft uitkomen op hoge ballen en voetbalt goed uit. Neemt nu veertien dagen rust om de degradatie te verwerken en luistert dan naar wat Mechelen voorstelt. Heeft wel de ambitie om in 1A te voetballen.

8. Frank Boeckx (31) Anderlecht

Kende zijn topjaar toen hij vorig seizoen de titel pakte met Anderlecht en boven zichzelf uitsteeg. Dit seizoen sukkelt hij met een hernia. Boeckx blijft belangrijk als gangmaker in de kleedkamer, maar moet hopen dat hij pijnvrij weer op topniveau kan komen.

9. Guillaume Hubert (24) Club Brugge

Kwam vorige zomer naar Brugge om er een goeie tweede keeper te zijn. Alleen veranderde de keepersran­gorde bij Club helemaal met de komst van Vermeer en Gabulov, waardoor Hubert nu zelfs onder Ethan Horvath staat. Hij zoekt een oplossing.

10. Kenneth Vermeer (32) Feyenoord/Club Brugge

Verklaarde onlangs dat hij bij Feyenoord geen echte kans meer kreeg. Die krijgt hij bij Club Brugge nu wel en Vermeer voelt zich goed in Jan Breydel. Zijn aankoopopt­ie lichten is het plan dat op tafel ligt. (jug, gma, jve)

 ?? FOTO PHOTO NEWS FOTO PHOTO NEWS ?? Kenneth Vermeer.
FOTO PHOTO NEWS FOTO PHOTO NEWS Kenneth Vermeer.
 ?? FOTO BELGA ?? Colin Coosemans.
FOTO BELGA Colin Coosemans.
 ??  ?? Sinan Bolat.
Sinan Bolat.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium