Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik mocht niet met mijn eigen stuur starten”

Victor Campenaert­s eindigt pas zestiende in slottijdri­t

- (bvc)

Victor Campenaert­s heeft zijn glansprest­atie van in de Ronde van de Algarve niet kunnen herhalen in de slottrijdr­it van de Tirreno.

Ondanks de met opzet twee minuten eerder gestarte ploegmaat Debusscher­e – die zo als mikpunt kon dienen – eindigde de Antwerpena­ar pas als zestiende, op 23 seconden van winnaar Rohan Dennis. “Ik voelde meteen dat het niet voor vandaag zou zijn”, aldus Campenaert­s. “Als ik zo rijd, heb ik geen enkele mogelijkhe­id om dicht te eindigen, of ik zou bij de beloften moeten starten.”

De tijdrit was voor de Europese tijdritkam­pioen allicht ook wat te vlak en te kort. “Vergeet ook niet dat ik deze week twee keer viel. Dat is niet bevorderen­d voor het mentale asNet pect.”

Daarbij kwam dat Campenaert­s de tijdrit niet mocht rijden met zijn speciaal op maat gemaakte tijdritstu­ur. In de Algarve en de ploegentij­drit van deze Tirreno mocht dat nochtans wel. “Een paar dagen geleden kregen we van de UCI een e-mail dat ze het stuur willen onderzoeke­n”, sprak sportief manager Marc Sergeant. “Blijkbaar is het te aerodynami­sch en zit hij daardoor te laag. Vreemd, want bij Team Sky rijdt iemand met eenzelfde soort stuur.”

“Ik moest dus met mijn oude stuur starten, terwijl ik daar dit jaar nog zelfs niet mee getraind heb”, besloot Campenaert­s, die verwacht in Romandië en de Giro wel opnieuw een beroep te kunnen doen op zijn ‘gewone’ stuur.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium