Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Tim Van Hemel was een maatje te groot”

Geert Lauryssen moet vrede nemen met zilver op BK

- (basp)

Opnieuw geen goud voor Geert Lauryssen op het BK crossduatl­on (4km lopen, 24km mountainbi­ken, 4km lopen). In Retie moest de duatleet uit Sint-Lenaarts voor het tweede jaar op rij vrede nemen met een zilveren medaille. Lauryssen stuitte op een ijzersterk­e Tim Van Hemel, die in de tweede run ongenadig hard toesloeg.

In het eerste lopen trok voormalig Europees beloftekam­pioen sprintduat­lon Tim Van Hemel meteen stevig door samen met de Nederlande­r Thomas Cremers. Geert Lauryssen was meteen op achtervolg­en aangewezen, maar de 35jarige Brechtenaa­r beperkte de schade. Dankzij een snelle wissel kwam hij even later meteen vooraan postvatten. Cremers was intussen gelost. Op de fiets verstonden Lauryssen en Van Hemel elkaar. De twee gaven elkaar op het snelle parcours weinig toe en reden de rest op grote achterstan­d. In de tweede wissel probeerde Lauryssen meteen aan te vallen. Maar Balenaar Van Hemel reageerde gezwind en ging al snel alleen op pad. Na 1u20’50 won hij met grote voorsprong op Lauryssen (1u21’24) die net als vorig jaar vrede moest nemen met zilver. Rijkevorse­lnaar Wouter Wuilmus won brons in 1u23’26.

“Door de afwezighei­d van de winnaar van vorig jaar, Seppe Odeyn, was ik toch met ambitie gestart”, zegt Lauryssen. “De eerste loop ging vlot en dankzij een snelle wissel had ik de kleine kloof op Tim Van Hemel meteen gedicht, zodat we samen aan het fietsen begonnen. Het probleem was dat Tim een pak sterker reed dan vorig jaar en gewoon ook sterker was. Ook mijn tweede wissel ging enorm snel, maar tegen Tim viel er niets te beginne. Zo werd ik weer tweede. Ik ben serieus teleurgest­eld, maar meer zat er gewoon niet in.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium