Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik ben stilaan opnieuw op het niveau van 2016”

Greet Minnen keert terug uit Solarino met tornooizeg­e en veel vertrouwen

- (bdh)

Drie weken lang was Greet Minnen aan de slag in het Italiaanse Solarino. “Met een tornooizeg­e, een halve finale en een kwartfinal­e was mijn comeback meer dan geslaagd”, blikt de 20-jarige Turnhoutse terug op haar periode in Sicilië.

Zaterdagav­ond kreeg Minnen in extremis nog een vlucht naar België te pakken. “Over de drie tornooien op rij in Solarino ben ik redelijk tevreden. In de eerste week verloor ik tegen Michaella Krajicek. Toch een bekende naam. Ze was net iets te sterk in de kwartfinal­e. Geen schande. Een week later ging ik eruit in de halve finale na een mindere wedstrijd. De bekroning volgde zaterdag met winst in de finale. Ik koos bewust voor de snelle ondergrond (tapijt) in Solarino. Ter plaatse was het een beetje behelpen. Er was geen fitness en ik had geen trainer bij. Gelukkig kwam mijn vader in de tweede week enkele dagen op bezoek. Ik was blij dat ik zo veel wedstrijde­n kon spelen en wedstrijdr­itme opdeed. Ik ben stilaan opnieuw op het niveau van 2016 en mis alleen wat wedstrijdr­itme.” Last van de rug heeft ze niet meer. “Ik heb mijn opslag veranderd. Voordien belastte ik mijn rug te veel. Vorig jaar ging bijna volledig de mist in. Ik doe veel versterken­de oefeningen. Iets wat ik mijn hele carrière zal moeten doen. In principe maak ik maandag een sprong van meer dan 300 plaatsen op de WTA-ranglijst naar 760. Op het einde van dit jaar wil ik tussen plaats 250 en plaats 300 uitkomen. Op 26 maart vertrek ik voor twee tornooien naar Egypte. Daarna keer ik voor een week terug naar België en dan gaat het richting Portugal voor twee 25.000 dollartorn­ooien. In België hoop ik enkele sterrentor­nooien te kunnen spelen en speel ik met de interclubp­loeg van Forest Hills (Wommelgem).” “Mijn vriendin Alison Van Uytvanck deed het in februari uitstekend. Ze won in Boedapest. Nu is ze aan de slag in de Verenigde Staten. We hebben elkaar een tijdje niet gezien. Dat is het leven van een tennisprof

(zucht) en het hoort erbij. Gelukkig skypen we veel en sturen we veel berichten. Door het uurverschi­l is het niet makkelijk. Op het moment dat Alison terug in België is, ben ik alweer weg naar Egypte.”

 ?? FOTO SMB ?? Greet Minnen.
FOTO SMB Greet Minnen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium