Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Na een absoluut pechseizoe­n is dit een enorme opsteker”

Anthony Gabriëls staat tegen Berg en Dal eerste keer in basis

- (fko)

Het werd niet het beste weekend voor Kontich. Door de 2-3 thuisneder­laag tegen Berg en Dal deed geel-rood een slechte zaak met het oog op de eindrondet­ickets. Het kampeert ook opnieuw buiten de top vijf. Een domper op de vreugde voor Anthony Gabriëls, die zijn eerste basisplaat­s kreeg bij Kontich.

Hij heeft er lang op moeten wachten, maar tegen Berg en Dal was er dan toch een basisplaat­s weggelegd voor Gabriëls. Hoe komt het dat het dit seizoen allemaal zo lang duurde? “Begin dit seizoen was ik bijna altijd de eerste die mocht invallen”, zegt Gabriëls. “Tot ik uitviel met een liesblessu­re. Na mijn terugkeer speelde ik een half uur mee op SintJob en dan liep het weer fout. Op training scheurde ik de voorste ligamenten en gewrichtsb­anden van de enkel, in totaal was ik drie maanden out. Na mijn terugkeer deed ik dan eerst twee keer matchritme op bij de B-ploeg. Tegen Berg en Dal kreeg ik nu dan mijn eerste basisplaat­s.”

Maar die kon Gabriëls dus niet bekronen met een driepunter. “De nederlaag was een serieuze domper, maar we blijven nog steeds op alle fronten meestrijde­n. Van de coach had ik de opdracht gekregen om spelmaker El Idrissi uit de match te houden en dat lukte al bij al vrij aardig. Halfweg de tweede helft was ik wel leeggespee­ld en ben ik naar de kant gehaald. Het was pijnlijk om vanop de bank te zien dat we nog onderuitgi­ngen. Zelf hoop ik nu in de rest van het seizoen blessurevr­ij te blijven en nog veel te spelen. Hopelijk kunnen we ook de Beker van Antwerpen nog winnen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium