Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Het wordt moeilijk om erin te blijven”

Wijnegem en Nenad Ljuboja onverwacht in degradatie­gevaar na zeven nederlagen op rij

- QUINTEN VAN DEN BROECK

Crisis in Wijnegem. Zondag tegen Broechem werd voor de zevende keer op rij verloren. De ambitieuze Wijnegemna­ren komen zo in de degradatie­zone terecht. Een scenario dat ook Wijnegem-aanvaller Nenad Ljuboja (26) nooit had kunnen bedenken: “De teleurstel­lig is groot. Dit had niemand verwacht.”

Tegen Broechem gaven jullie een 0-2 voorsprong uit handen. Wat ging er mis?

Nenad Ljuboja: “We speelden niet slecht, maar toen Broechem op een afgeweken vrije trap de aansluitin­gstreffer maakte, begon bij ons alles fout te lopen. De afstand tussen de linies werd te groot en de organisati­e was plots weg. Al onze fouten werden onmiddelli­jk afgestraft.”

Jullie staan nu op een degradatie­plek. Is het crisis op Wijnegem?

“Ja, toch wel. Dit had niemand verwacht. De teleurstel­ling bij de spelers is groot. Wijnegem is een club die elk seizoen minstens voor de eindronde wil spelen. Met onze kern mogen we normaal nooit in de problemen komen. Dat hebben we nu toch laten gebeuren. Er resten ons nog vijf wedstrijde­n en daarin gaan we er alles aan doen om de degradatie te vermijden. Daar zitten twee thuiswedst­rijden tegen Mariaburg en Lint bij. Die moeten we winnen, maar het zal niet gemakkelij­k zijn om er in te blijven.”

Zaterdag staat de derby tegen Rochus Deurne voor de deur. Hoe bijzonder is die wedstrijd voor jou nog als ex-Rochus-speler?

“Het blijft speciaal. Het is ondertusse­n drie jaar geleden dat ik van Rochus naar Wijnegem trok, maar ik ken er nog altijd heel wat spelers en ook met de coach werkte ik nog samen. Er zijn bo- vendien heel wat ex-Wijnegemsp­elers die nu bij Rochus spelen. Het wordt geen gemakkelij­ke wedstrijd. Rochus is opnieuw aan een goede reeks bezig en het treft ons in een slechte periode. Met jongens als Schaessens, Schwartz en Hellemans missen we toch wat kwaliteit. Zij zijn favoriet, wij gaan proberen te verrassen.”

Speel je volgend seizoen nog voor Wijnegem? Er waren geruchten dat je teruggaat naar Rochus.

“Van die geruchten ben ik niet op de hoogte. Voorlopig blijf ik gewoon bij Wijnegem. We zullen nog zien, er is nog genoeg tijd. Voor mij is het vooral belangrijk om de juiste keuze te maken.”

 ?? FOTO TOM GOYVAERTS ?? Ljuboja in een kopduel met Backx in de heenwedstr­ijd tegen Rochus Deurne. Zaterdag volgt de terugwedst­rijd.
FOTO TOM GOYVAERTS Ljuboja in een kopduel met Backx in de heenwedstr­ijd tegen Rochus Deurne. Zaterdag volgt de terugwedst­rijd.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium