Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Enorm zuur, maar er is nog altijd geen man overboord”

Seppe Van Kemseke en Antonia gaan in slotfase onderuit

- (fko)

Net zoals in de heenronde verloor Antonia afgelopen weekend opnieuw met het kleinste verschil van Schriek. De situatie voor de Zoerselnar­en wordt zo met de week zwaarder. “Maar we staan nog altijd juist boven de degradatie­streep”, zegt de amper 16-jarige Seppe Van Kemseke.

“In een evenwichti­ge eerste helft kregen wij de beste kansen”, zegt Van Kemseke. “Pas na het uitvallen van Van den Bulck na de rust begonnen we het overwicht te verliezen. Toch leken we lange tijd nog een punt uit de brand te kunnen slepen. Maar in de slotminuut slikten we dan toch nog dat doelpunt, toen op de tegenaanva­l een lange bal binnenging. Er werd ook meteen afgefloten. Iedereen baalde als een stekker, deze nederlaag is enorm hard aangekomen. Bovendien is dit een verlies tegen een rechtstree­kse tegenstand­er voor het behoud, dat maakt het alleen maar zuurder. Maar goed, we moeten positief blijven. Er is nog geen man overboord: we staan nog altijd net boven de degradatie­streep en hebben de redding nog in eigen handen.”

Op zijn zestiende krijgt Van Kemseke dit seizoen al opvallend vaak zijn kans bij Antonia. Ook op Schriek mocht hij opnieuw komen invallen.

“Al kwam de selectie voor zaterdag toch onverwacht. Een tijd geleden ging ik geregeld met de A-ploeg mee, maar met de vele geblesseer­den die allemaal terug fit waren, was ik nu opnieuw met de B-ploeg aan het spelen. Ik was dan ook blij verrast dat ik er nu opnieuw bij was. Het was leuk om nog eens te mogen proeven van de A-ploeg.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium