Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Dat heet dan bevestigen, zeker”

Joren Nuyts scoort opnieuw vier doelpunten voor Zoersel

- (wp)

Joren Nuyts is on fire! Na zijn vier doelpunten twee weken geleden tegen Oud-Turnhout legde hij er nu ook tegen Herselt vier in het mandje. Na meer dan een jaar blessurele­ed is Nuyts eindelijk opnieuw van goudwaarde voor Zoersel.

Na een uur spelen stond Zoersel op eigen veld nog 1-3 in het krijt tegen Herselt en leek het een slechte zaak te gaan doen in de strijd om de eindrondet­ickets. Tot Joren Nuyts zich met de zaken ging bemoeien. Na een eerste doelpunt voor rust, zette hij met een loepzuiver­e hattrick na de pauze orde op zaken. 4-3 winst voor Zoersel, meteen staat de club nog iets steviger op de vierde stek. “Na mijn vier doelpunten twee weken geleden tegen Oud-Turnhout heet dit bevestigen, zeker”, lacht Nuyts. “Nee, alle gekheid op een stokje: na al dat blessurele­ed doet het deugd om opnieuw te kunnen voetballen. Door de zege staan we nu ook stevig vierde. Die plaats vasthouden moet ons doel zijn in de komende weken. Retie en Herselt zijn onze grootste concurrent­en, die moeten we achter ons houden.”

Vorige week paste Nuyts nog voor de wedstrijd tegen leider Wuustwezel en leek er toch opnieuw iets aan de hand. Maar dat bleek dus gelukkig loos alarm. “Ik was gewoon niet klaar voor de harde match tegen Wuustwezel. Ik zat met wat twijfels. De coach (Serge Crève, red.) kon me dan toch overtuigen om gewoon verder te doen en te spelen tegen Herselt. Hij heeft gelijk gekregen.”

Komend weekend gaat Zoersel op bezoek bij FC De Kempen, dat nog volop in strijd is met Wuustwezel om de titel.

“We gaan proberen om onze coach een dienst te bewijzen. Crève gaat volgend seizoen aan de slag bij Wuustwezel. Als wij winnen bij De Kempen, zet Wuustwezel een enorme stap richting titel. In de heenmatch waren we met 3-0 te sterk. Ze zullen dus gebrand liggen op revanche”, aldus Nuyts, die zijn verbinteni­s bij Zoersel verlengde.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium