Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Avond die ik nooit meer zal vergeten”

Kosovaarse Nederlande­r Endrit Voca (20) zet tegen Donk hopeloze situatie recht met hattrick binnen tien minuten

- WALTER PEERSMANS

Loenhout leek zaterdagav­ond tegen Donk af te stevenen op een klein fiasco. Na een dik uur spelen stond het 0-3 in het krijt en was rood-wit ook nog eens tot zijn tienen herleid. Haast niemand gaf nog een stuiver om de Loenhoutse kansen. Of toch? De 20-jarige Endrit Voca, sinds de winterstop aan de slag bij de club, geloofde er wel nog in en zette met een hattrick op amper tien minuten tijd de hopeloze situatie helemaal recht. Resultaat: een 4-3 zege voor Loenhout.

Geen treurmars dus voor de Loenhoutse supporters, maar wel vuurwerk en een onwaarschi­jnlijke comeback. Held van de avond: Endrit Voca. Pas aan de winterstop werd de 20-jarige Nederlande­r met Kosovaarse roots binnengeha­ald aan de Dorenseweg, maar zijn transfer lijkt nu al een schot in de roos.

“Het werd een avond die ik nooit meer zal vergeten”, zegt Voca. “Op een Belgische website rond het Antwerpse provincial­e voetbal werd ik nadien zelfs gebombarde­erd tot de ‘superman’ van Loenhout, maar dat ben ik uiteraard niet. Al ben ik natuurlijk wel blij dat ik de ploeg heb kunnen helpen met mijn drie doelpunten. Drie keer scoren, het gebeurt ook niet elke wedstrijd. En als ik eerlijk mag zijn: het waren ook gewoon drie mooie doelpunten. Toen Vermeiren er later ook nog 4-3 van maakte, was het hek helemaal van dam. Je had de supporters moeten horen, ze waren niet meer te stoppen. Maar ja, wat wil je ook? Met zijn tienen 0-3 achterstaa­n en dan toch nog winnen. Je zou voor minder gek worden.”

Antwerp

Voor hij in de winterstop bij Loenhout belandde, speelde Voca al eerder over de grens bij Zundert en NAC Breda. Zijn laatste passage voor Loenhout was wel al in ons land. Zo speelde hij twee jaar bij Antwerp.

“Maar daarna verwaterde mijn carrière. Na een gesprek met de voorzitter van Loenhout besloot ik in de winterstop om hier te tekenen. Ik denk dat ik de juiste keuze heb gemaakt. De manier van spelen bevalt me hier, ook al moet ik nu misschien iets meer trappen incasseren dan in Nederland. Ik wil mijn carrière hier weer nieuw leven inblazen. En hoe kan dat beter dan met Loenhout de titel te pakken? Ik besef dat het moeilijk wordt en dat we geen fouten meer mogen maken, maar ik geloof er zeker nog in. We gaan er alles aan doen om het leider Kalmthout nog zo moeilijk mogelijk te maken.”

 ?? FOTO KOEN FASSEUR ?? Endrit Voca.
FOTO KOEN FASSEUR Endrit Voca.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium