Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Vijftien op vijftien halen is bijna onmogelijk”

Jenthe Opdebeeck beseft dat Lint met anderhalf been in derde provincial­e staat

- (jp)

Door de 0-4 nederlaag tegen Rochus Deurne wordt de situatie voor Lint alsmaar uitzichtlo­zer. Met nog vijf speeldagen voor de boeg ziet het ernaar uit dat het behoud verzekeren in tweede provincial­e zo goed als onmogelijk wordt.

“Rochus Deurne was beter, maar bij de rust stond het wel nog maar 0-1 en was alles nog mogelijk”, zegt Jenthe Opdebeeck. “Na de pauze hebben we geprobeerd, maar echte kansen kwamen er niet en het plannetje van Rochus zat blijkbaar goed in elkaar. Toen ze op 0-2 kwamen, gingen de kopjes bij ons naar beneden.”

Door de nieuwe nederlaag ziet de situatie voor Opdebeeck en co er nu wel heel benard uit. “Met nog vijf matchen te spelen moeten we acht punten goedmaken op de veilige plaatsen. Dat wil eigenlijk zeggen dat we bijna al onze resterende wedstrijde­n moeten winnen. Tegen ’s Gravenweze­l-Schilde is dat allesbehal­ve een makkelijke klus. Die andere vier matchen lijken wel haalbaar. Met Bonheiden, Wijnegem, Zwijndrech­t en Burcht spelen we nog tegen vier clubs die ook nog strijden voor het behoud. Maar goed, laten we eerst en vooral realistisc­h blijven. Als je amper 17 punten hebt na 25 wedstrijde­n, waarom zou je nu dan vijftien op vijftien halen? Al mogen we ook niet uit het oog verloren dat we dit seizoen al flink wat pech hebben gehad. We hebben onze start volledig gemist en dat hebben we een heel seizoen lang meegedrage­n. Daarnaast scoren we ook erg moeilijk. Met de kwaliteite­n die we in onze groep hebben, zouden we nooit mogen zakken. Maar ja, we staan nu eenmaal waar we staan.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium