Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Meer parking

- (fisp)

De bouw van het vrijetijds­centrum (VTC) in de Strijderss­traat in Edegem zal geen parkeerpla­atsen kosten. Dat zegt mobiliteit­sschepen Birre Timmermans (N-VA). “Er zullen zelfs meer parkings komen in het centrum”, weet Timmermans.

Met de komst van het VTC liet het gemeentebe­stuur, tijdens een studie voor het mobiliteit­splan, ook de parkeersit­uatie in de omgeving van de Strijderss­traat en de Terelststr­aat onderzoeke­n. “Het VTC zal een deel van de parking links van sporthal Den Willecom innemen. Maar de parking zelf wordt heringeric­ht en rechts van de sporthal is een parking die weinig gebruikt wordt. Op deze parking staat een ‘fietskot’, dat zal worden afgebroken ten voordele van parkeerrui­mte. Het terras voor de cafetaria van de sporthal voorzien we als zomerterra­s. Tijdens de winter, wanneer er niemand plaatsneem­t, kan het tijdelijk plaatsruim­en voor extra parkeerple­kken”, verduideli­jkt schepen Timmermans.

De parkeerpla­atsen in de Terelststr­aat zelf, niet de parking, zullen onder een blauwe zone vallen. “Dat betekent dat er geen parkings verdwijnen voor het VTC. Wetende dat ook aan de muziekscho­ol plaatsen zijn en dat we een randparkin­g voorzien naast de dreef van kasteeldom­ein Hof ter Linden, zullen er zelfs meer parkings komen in het centrum. De parkeermog­elijkheden worden ook duidelijke­r aangegeven.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium