Gazet van Antwerpen Stad en Rand

HEET VAN DE TONG …

Hebt u nog vertrouwen in het vlees dat u in de winkel kunt kopen?

-

Vlees weggegooid

Wij zijn niet meer gerust in de kwaliteit van het vlees. Ik heb zojuist drie pakken gehakt en worst uit mijn diepvries gehaald en in de vuilnisbak gegooid. Het is niet mijn gewoonte om eten te verspillen.

ANNI LIPPENS, REET

Spelen met gezondheid

Ik kocht mijn vlees altijd in de supermarkt, maar ben nu het vertrouwen een beetje kwijt. Ik gaf onze tweeling van twee jaar ook vlees uit de supermarkt, maar dat durf ik nu niet meer. Ik ga voortaan de moeite doen om naar de slager te gaan en dat beetje meer te betalen om zeker te zijn dat ik kwaliteits­vlees krijg. Het is zeer erg dat er zo met onze gezondheid wordt gespeeld.

STIJN VETTERS, LIER

Acties van Boerenbond nodig

Deze maffiaprak­tijken doen me nog steeds denken aan de moord op veearts en hormonenke­urder Van Noppen in 1995. Nog steeds is deze besmeurde sector niet opgekuist. Het spijtige aan heel dit verhaal is dat de hardwerken­de landbouwer­s die hun runderen de allerbeste voeding geven in zeer gezonde omstandigh­eden hier ook weer de dupe van zullen zijn. Zware acties van de Boerenbond zijn gerust op hun plaats.

JOHAN JANSSEN, OOSTMALLE

Vlees niet laten

In de media wordt alles opgeklopt tot sensatie. Hoe lang al nemen de warenhuize­n hun waren al af van die leverancie­rs? Daar werd nog nooit over gesproken. Nu kraait er iemand die geen vlees kan zien en de boel staat in brand. Ik ga er in ieder geval mijn stuk vlees niet voor laten. Als die zaken toch negatief zouden zijn voor de gezondheid, was ik allang achter de kerkhofmuu­r.

ALFONS VERBIST, ANTWERPEN

Alles zo goedkoop mogelijk

Het vlees dat in onze rekken ligt, is zowat het meest gecontrole­erde over de hele wereld. Natuurlijk moeten de sjoemelaar­s uit het hele netwerk gehaald worden. Maar het FAVV heeft zijn diensten reeds bewezen. Daarnaast zou ik toch ook de te grote macht onder de warenhuisk­etens willen aankaarten. Alles moet maar zo goedkoop mogelijk. Denk maar aan Colruyt, dat pas nog meldde geen producten van Herta en Nestlé meer aan te kopen omdat de producten te duur zijn. Zij zijn de aanloop, maar daar wordt te weinig bij stilgestaa­n. Ik eet nog graag elke dag mijn stuk vlees.

KATHLEEN HENS, SINT-GILLIS-WAAS

Crowdbutch­ering als alternatie­f

Ik koop mijn vlees sinds enkele jaren hoofdzakel­ijk via initiatiev­en van crowdbutch­ering, waar dieren respectvol worden gekweekt op biologisch­e wijze en pas geslacht worden wanneer het dier volledig verkocht is. Dat is bij mij voortgevlo­eid uit een algemeen wantrouwen in de versvoedse­lketen vanuit grote slachthuiz­en en de druk die vanuit supermarkt­ketens wordt gelegd op massaprodu­ctie tegen lage prijzen. Crowdbutch­ering is misschien iets duurder, maar heeft rechtstree­kse impact op de kwaliteit. Zo wordt de tussenkete­n van grote slachthuiz­en en supermarkt­en overgeslag­en. Sindsdien eten we iets min- der vaak vlees, maar wel van merkbaar betere kwaliteit. Ik ben er gerust in dat het gezond vlees betreft van gezonde dieren.

STIJN VAN DER KERKEN, NIJLEN

Vegetariër

Sinds de schandalen in de slachthuiz­en ben ik vorig jaar gestopt met het eten van vlees. Wat nu gebeurt, maakt mijn overtuigin­g alleen maar sterker.

MYR VAN DEN BRANDE, ANTWERPEN

 ?? FOTO ISOPIX ??
FOTO ISOPIX

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium