Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Vinden jonge gezinnen nog een plekje in de stad?

Vastgoedma­kelaar: “Achterbuur­ten zijn nu florerende wijken”

- ANDREAS ROTTY

Betaalbaar en ruim wonen met de kinderen lijkt voor veel jonge ouders onmogelijk in de stad. Toch zijn er plekken waar het kan. “Je moet als jonge mens uitkijken naar ‘toekomstre­gio’s’ en je moet erin durven investeren”, zegt vastgoedma­kelaar Naranjo Decamps.

Gisteren stond in uw krant te lezen dat 22% van de gezinnen waarvan het oudste kind jonger dan zes is, de zogenaamde “jonge gezinnen”, uit de stad en de districten wegtrekt en in randgemeen­ten als Schoten, Brasschaat en Mortsel gaat wonen. Te dure woningen en te weinig open ruimte in de stad nopen hen daartoe.

Uit cijfers blijkt dat huizenprij­zen sterk variëren per district. De gemiddelde vraagprijs van huizen, die te koop staan op immosite Immoscoop, wordt op de kaart hiernaast voorgestel­d. Volgens deze cijfers is het zo dat een gemiddeld te koop staand huis in het centrum een vraagprijs van 926.814 euro heeft. In Borgerhout is dat 264.758 euro en in Hoboken 267.792 euro, appartemen­ten buiten beschouwin­g gelaten.

Buurt Albertpark leeft op

Er zijn dus plaatsen in Antwerpen waar het kan. “Als jonge mens moet je uitkijken naar toekomstre­gio’s en je moet erin durven investeren”, zegt Naranjo Decamps, zaakvoerde­r van vastgoedka­ntoor Habicom. “Kijk maar naar de Vlaamse- en Waalsekaai, vroeger een achtergest­elde buurt, nu een florerende. Nu gebeurt dat voor de regio rond het Koning Albertpark: de WATT-toren die er opgetrokke­n is zorgt voor kantoren voor jonge ondernemer­s, alles is daar aanwezig. In de Boomgaards­traat komen steeds meer jonge mensen wonen. Ook OudBorgerh­out en de buurt aan het Te Boelaerpar­k zie je opkomen.”

Volgens Decamps is het belangrijk een goede inschattin­g te maken. “Als de stad uitgebreid investeert in Park Spoor Noord, kun je er donder op zeggen dat het een mooie regio wordt. Voor het Eilandje geldt hetzelfde. Het heeft er erg lang geduurd, maar het is er toch maar van gekomen.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium