Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Klachten van buurt nekken Publik

Te koop: dj-tafels en licht van discotheek aan Stadswaag

- (evw)

Discotheek Publik, op de Stadswaag in de oude binnenstad, sluit definitief de deuren. De club staat al sinds augustus op inactief, nadat haar milieuverg­unning niet werd verlengd.

“Die milieuverg­unning was nodig om de discotheek te laten voortbesta­an”, zegt zaakvoerde­r Herman Poupaert. “We zijn tegen de beslissing van de stad in beroep gegaan bij de Raad van State. Maar dat proces zal zeker nog een jaar in beslag nemen. Ondertusse­n blijven de kosten gewoon doorlopen. Een situatie die niet langer houdbaar was”, zegt Poupaert. “We hebben daarom beslist om de boeken neer te leggen.”

Daarmee is de oude binnenstad een van haar bekendste discothe- ken kwijt. “Dat is zeer spijtig”, zegt Poupaert. “Dertig jaar lang is dit een bruisende, levendige studentenb­uurt geweest. Een paar jaar geleden werden hier een aantal dure appartemen­ten gebouwd. De bewoners daarvan hebben zich met succes verzet tegen een verlenging van onze milieuverg­unning. Voor de vele studenten die hier uitgingen is dit natuurlijk erg jammer, want er zijn maar weinig plaatsen waar zij terechtkun­nen om hun TD’s te organisere­n.”

De volledige inboedel van de club wordt vanaf 10 april t.e.m. 24 april openbaar geveild door veilinghui­s Hammertime. “Het gaat om dj-tafels, dansverlic­hting, hoogtechno­logisch licht,...”, zegt Steven Teugels van Hammertime.

 ?? FOTO JORIS HERREGODS ?? De deuren van Publik blijven gesloten.
FOTO JORIS HERREGODS De deuren van Publik blijven gesloten.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium