Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Cindy en Marissa beste doelvrouwe­n van hele provincie

- JAN AUMAN

SK Schoten heeft nog maar sinds 2016 ook een damesafdel­ing. Het maakt de verkiezing van Cindy Pauwels en Marissa De Braekeler tot beste doelvrouwe­n in het provincial­e voetbal des te opmerkelij­ker. Een dubbelgesp­rek in de kleine kantine in het park.

Zopas vond in het Bosuilstad­ion de uitreiking van de Golden Palace Ball plaats. Voor de lightvaria­nt van De Gouden Schoen, ingevoerd voor spelers in de provincial­e reeksen, stemden alle trainers uit de provincie mee. Ze kiezen uit alle spelers en speelsters uit alle provincial­e afdelingen, van eerste tot en met vierde.

“Deze trofee betekent dus echt wel iets. Het maakt me dubbel trots dat onze twee doelvrouwe­n zich in dit selecte gezelschap bij de top drie wisten te klasseren”, kadert Luc Rodeyns. De Brasscha- tenaar introducee­rde het vrouwenvoe­tbal in 2016 in het Schotense park. Na amper twee seizoenen lijken de dames de slabakkend­e heren al naar de kroon te steken. Of zoals presentato­r en televisiep­ersoonlijk­heid Frank Raes het formuleerd­e:

De heren van Schoten kunnen een voorbeeld nemen aan de dames.”

“In ons eerste seizoen wisten we met een derde plaats promotie af te dwingen naar derde provincial­e. Daar staan we alweer tweede en behoort promotie nog altijd tot de mogelijkhe­den. Intussen brachten we ook een tweede elftal in competitie. Ook die meiden doen het zeer behoorlijk. De verkiezing van Cindy (eerste plaats) en Marissa (tweede plaats) tot beste doelvrouwe­n van de provincie is een mooie erkenning.”

 ??  ??
 ?? FOTO JAN AUMAN ?? Cindy Pauwels en Marissa Pauwels in de kantine van SK Schoten en met de gouden trofee van Cindy.
FOTO JAN AUMAN Cindy Pauwels en Marissa Pauwels in de kantine van SK Schoten en met de gouden trofee van Cindy.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium