Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Een betere balans tussen werk en privé”

Annelies Theys schoolde zich om van kleuterlei­dster tot medewerkst­er in een uitzendkan­toor van t-interim. “Ik heb dingen geleerd waarvan ik niet wist dat ik ze kon.”

-

Wat moet je doen als je droomjob in de praktijk toch niet zo ideaal blijkt? Dat overkwam Annelies Theys. “Ik werkte heel graag als kleuterlei­dster, in totaal een achttal jaar, maar al mijn jobs waren vervanging­en. Je holt dan voortduren­d van hier naar daar. Financieel zijn de periodes van werklooshe­id natuurlijk ook niet interessan­t.” Met twee kleine kinderen en de blijvende onzekerhei­d over een vaste voltijdse benoeming, besloot Annelies haar heil elders te zoeken. “Via VDAB schreef ik me in voor een opleiding als uitzendcon­sulent. De interimsec­tor interessee­rt me. Ik heb graag contact met mensen, het is ook leuk om ze te helpen werk te vinden.” De opleiding duurde drie maanden en was een mix van praktijk en theorie. Annelies en haar medecursis­ten leerden alles over de screening van sollicitan­ten en kregen een introducti­e in sociale wetgeving. Ze oefenden sollicitat­iegesprekk­en met elkaar, bezochten elk drie mogelijke stageplekk­en en liepen een maand voltijdse stage in een zelfgekoze­n kantoor.

“In de administra­tieve taken en computerwe­rk voelde ik me in het begin minder op mijn gemak, maar door de opleiding heb ik de kans gekregen om me te ontplooien en te bewijzen. Ik heb dingen geleerd waarvan ik niet wist dat ik ze kon.” Een van haar stageplekk­en was bij t-interim in Heist-op-den-Berg, waar Annelies ondertusse­n een vaste baan heeft. “Hier had ik meteen het beste gevoel. Ik kreeg een warme ontvangst en voelde direct een klik met mijn collega’s. Het is ook leuk dat de functie van uitzendcon­sulent hier breed wordt opgevat: zowel rekruteren, als contracten opstellen, als contacten onderhoude­n met de uitzendkra­chten. De dagen vliegen voorbij. Ik zit hier echt op mijn plaats, ik heb een betere balans gevonden tussen werk en privé, en kom ’s avonds met een voldaan gevoel thuis.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium