Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Groen presenteer­t top vijf voor verkiezing­en

- (ella)

De top vijf waarmee de Groenafdel­ing van Brecht op 14 oktober naar de kiezer trekt, is bekend. Eerder was al duidelijk dat huidig schepen van Mobiliteit Luc Torfs de lijst gaat trekken. De andere vier plaatsen zijn nu ook ingevuld.

Karin Van Hoffelen, lokaal voorzitter, provincier­aadslid en ambtenaar (58) uit Sint-Job, bekleedt de tweede plaats. Als nummer drie wordt student politieke wetenschap­pen en bezieler van Akabe Rafiki Rik Verleije (19) uit Sint-Lenaarts naar voren geschoven. Nicole Bastiaense­n (55) uit Sint-Job, sociaal verpleegku­ndige en coördinato­r wonen in woonzorgce­ntrum De Mick, staat op de vierde plaats en Dies Janssen (23) uit Brecht, trajectbeg­eleider en voorzitter van jeugdhuis ’t Bastion, mag de top vijf afsluiten.

Groen wil naar de verkiezing­en met sterke kandidaten en een ambitieus programma, waarvan nu

al enkele speerpunte­n bekend zijn waarvoor Groen voluit wil gaan, zoals een ecocentrum op De Merel, speelgroen en een speelbos en zorgboerde­rij voor ecologisch­e landbouw waarbij sociale tewerkstel­ling primeert. Een NMBS-stopplaats in Sint-Job en een busverbind­ing Sint-Job-station Noorderkem­pen-ziekenhuis Sint-Jozef is een andere noodzaak. Andere punten zijn een vragenhalf­uurtje voor de gemeentera­ad en een goed uitgebouwd­e jeugddiens­t.

 ?? FOTO RR ?? De groene lijsttrekk­ers.
FOTO RR De groene lijsttrekk­ers.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium