Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Het was mijn absolute droomjob”

Gerd moet na 41 jaar afscheid nemen van kapsalon door gezondheid­sproblemen

- (dp)

Na 41 jaar neemt Gerd Bartholome­eusen (62) noodgedwon­gen afscheid van haar kapsalon Hair Style. Met haar man begon de dame uit Sint-Lenaarts in 1977 met de zaak, die in Beerse een begrip werd.

Ruim veertig jaar een kapsalon runnen, dat is op zich al wat. Eigenlijk staat Gerd al bijna vijftig jaar in het vak. “Ik groeide op in een groot landbouwer­sgezin in Sint-Lenaarts, als achtste van elf kinderen. Toen ik 14 was, ging ik naar kapperssch­ool Academie Verbist in Antwerpen. Voordat we naar school vertrokken, moest er eerst nog gewerkt worden. Om 5u

eerst de koe melken, daarna konden we ons klaarmaken om de bus te halen”, vertelt de kapster.

Als tiener droomde ze al van een eigen zaak. Dat werd een gedeelde droom, want sinds haar zestiende is ze al samen met haar man. Gust Boeckx komt uit Hoogstrate­n en werkte in het begin van de jaren 70 als kapper op het Antwerpse Zuid. Uiteindeli­jk vestigde het koppel zich in Beerse. Over het succesverh­aal van Hair Style viel in de zomer van 2016 een schaduw. “Ik werd getroffen door een acute hernia, de pijn in mijn rug en benen was heel hevig. Die zomer werd ik in totaal drie keer geopereerd. De onhoudbare pijn is nooit verdwenen.”

Het spreekt voor zich dat Gerd het kapsalon zal missen. “Dit was mijn absolute droomjob. Ik wil de klanten heel graag bedanken voor het vertrouwen dat ze in ons hebben gehad.”

 ?? FOTO MIA UYDENS ?? Gerd van Hair Style in Beerse met haar dochter Sophie en kapster Stephanie.
FOTO MIA UYDENS Gerd van Hair Style in Beerse met haar dochter Sophie en kapster Stephanie.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium