Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Düsseldorf zit achter Ampomah aan

- (dvd)

Waasland-Beveren verloor in de winter al sterkhoude­rs Seck en Morioka. Komende zomer keert Thelin terug naar Anderlecht en bovendien wordt het ook moeilijk om Nana Opoku Ampomah te houden. De 22-jarige Ghanese winger geniet momenteel al interesse van Fortuna Düsseldorf.

Fortuna Düsseldorf is na 26 speeldagen met 50 punten koploper in de Duitse tweede klasse. Goed op weg om te promoveren dus, want eerste achtervolg­er Nürnberg loopt vijf punten achter. In de zoektocht naar versterkin­gen zakte de club al meer- maals naar België af om Ampomah te scouten en naar verluidt bereidt het een move voor.

“De interesse van Düsseldorf kan ik niet bevestigen, maar wel dat verschille­nde Europese clubs hem op de voet volgen”, zegt Paschalis Tountouris, de zaakwaarne­mer van Ampomah. “Nana is gefocust op Waasland-Beveren, hij wil de doelen van de club helpen verwezenli­jken. Maar we houden sowieso alle opties open.”

Acht doelpunten al

Dat Ampomah gegeerd is, hoeft niet te verbazen. De dribbelvaa­rdige flankspele­r brak door in zijn tweede seizoen op de Freethiel, scoorde al acht keer en gaf drie assists. In Playoff 2 kan hij die cijfers nog opkrikken. Hij mag zich intussen ook Ghanees internatio­nal noemen. KV Mechelen zal het zich ondertusse­n wel beklagen dat het hem in 2016 doorstuurd­e.

Ampomah is razend ambitieus en zou maar wat graag in de Bundesliga terechtkom­en. Afwachten hoe fel Düsseldorf, dat ook Benito Raman van Standard huurt, wil doorduwen. En of ook de Belgische (sub)topclubs zich in de strijd mengen.

 ?? FOTO BELGA ?? Düsseldorf is leider in de Duitse tweede klasse en Ampomah zou maar al te graag in de Bundesliga terechtkom­en.
FOTO BELGA Düsseldorf is leider in de Duitse tweede klasse en Ampomah zou maar al te graag in de Bundesliga terechtkom­en.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium